More


  Păsările au ziua lor la Doba

  - Advertisement -

  pasari-doba

  Cea mai veche sărbătoare din calendarul mediului este Ziua Internaţională a Păsărilor, sărbătorită în 1 aprilie încă din anul 1906, şi are la baza Convenţia pentru apărarea păsărilor care promovează principii legate de importanţa lor în ecosistemul planetei.

  În perioada 24 martie 2016-1 aprilie 2016 in cadrul Şcolii Gimnaziale Doba s-a derulat a doua ediţie a proiectului educativ „1 APRILIE – ZIUA PĂSĂRILOR”, proiect coordonat de responsabilul Centrului de Documentare şi Informare al şcolii, înv. Bonto Claudia.

  Evenimentul a avut ca şi scop familiarizarea micilor elevi cu lumea minunată a păsărilor, aspecte ale modului de viaţă a acestora, respectiv ocrotirea şi protejarea mediului înconjurător, iar conţinuturile au fost accesibilizate la nivelul lor de înţelegere şi abordate interdisciplinar. La activităţi au fost implicaţi un număr de 35 de preşcolari, 110 elevi de la ciclul primar şi 75 de elevi din ciclul gimnazial.

  Pentru a afla cât mai multe despre aceste vieţuitoare, elevii au consultat atlase, cărţi cu ilustraţii, micul dicţionar al păsărilor, lucrari de specialitate, informaţii pe care le-au accesat din fondul de carte existent în Centrul de Documentare şi Informare. Elevii au muncit cu mult entuziasm, mărturisind că au învăţat multe lecţii de la micile vieţuitoare.

  Totodată, aceştia au confecţionat căsuţe şi cuiburi pentru păsări, machete, portofolii, referate, proverbe şi colaje despre păsări. Toate acestea vor fi expuse pentru a fi admirate de colegii din şcoală şi de către părinţi.

  La final, căsuţele şi cuiburile pentru micile vieţuitoare vor fi montate în parcul din curtea şcolii.
  Ioana Simion  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img