More  Paula Raț, sufletul nemuritor al bucuriei

  - Advertisement -

  ”Toţi suntem nemuritori. Dar trebuie să murim întâi.”, scria Mircea Eliade.

  10634104_828392197205480_2326481848664126631_o

  Așa a fost și cazul Paulei Raț, un om al cărui suflet încă ne face să tresărim de bucurie când o privim printre amintiri. Pe mormântul acesteia găsim inscripția: ”Viața nu este un rol, dar seamănă cu o piesă de teatru. Nu contează cât de mult a ținut, ci cât de frumos s-a desfășurat.” Cuvinte care descriu exact ceea ce Paula ne-a demonstrat prin fapte, faptul că viața are sens doar în momentul în care ești fericit prin fericirea celor de lângă tine. Un om care a demonstrat că frumusețea vieții nu constă în cele lumești, ci în zâmbete, mângâieri și consolarea celor de lângă tine. Un om frumos, un suflet nemuritor, care va fi comemorat prin ceea ce și Paula era: fericire!

  A trecut un an de când îndrăgita sătmăreancă Paula Raț a decedat, un an de când aceasta ne-a convins pe toți că un suflet bun nu moare niciodată. Tatăl acesteia organizează în memoria fiicei lui un concert memorial.

  „Vineri, 15 aprilie 2016, la împlinirea unui an de la plecarea în ceruri a îngerului nostru, Paula Raț, va avea loc un spectacol „În Memoria Paulei Raț”, la orele 19:00 în sala Filarmonicii. Vor cânta: Raluca Dumitru, Goja Luca, Ansamblul Folcloric „Doica Codrului” a Școlii Populare de Arte, surorile Hotca, Andra Zelenac, Rareș Jucan, Fernea Tincuța, formația XXL cu Pop Florin și Petrică Mureșan. Intrarea este gratuită”, a anunțat Catrinel Raț pe un site de socializare.

  Totodată, acesta a declarat, pentru Gazeta de Nord Vest, faptul că, deși intrarea este liberă, la intrare va exista o urnă în care cei care doresc, după posibilități, să pună niște bani pentru a ajuta trei centre de plasament din Satu Mare.

  ”Din păcate, pentru Paula viața a fost prea scurtă și nu și-a putut duce la bun sfârșit toate visele. Avea multe proiecte de caritate, pe care voi încerca, pe cât posibil, să le duc eu la bun sfârșit. Spectacolul va fi gratuit, însă, la intrare va exista, totuși, o urnă pentru cei care, după posibilități, vor dori să ajute trei centre de plasament. Este vorba despre Centrele: ”Maria”; ”Alexandra” și ”Sf. Francisc”. E bine să ajutăm acești copii necăjiți..”, a declarat tatăl Paulei Raț.

  Toți prietenii artistei, și nu numai, sunt așteptați în număr cât mai mare să ia parte la acest spectacol.

  Vă reamintim că Paula Rat s-a stins din viaţă la doar 23 de ani, pe 15 aprilie 2015 în urma unui accident de circulaţie petrecut pe drumul dintre Oradea şi Arad. Paula mergea la un botez in Arad impreuna cu iubitul ei si parintii acestuia. Statea pe locul din dreapta, cand tanarul aflat la volan a intrat pe contrasens, unde masina lor s-a izbit de un TIR. Paula si-a pierdut viata pe loc.

  Ioana Simion  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts