More


  PNL: Eşecuri repetate şi pesimism

  - Advertisement -

  Conducerea PNL a înregistrat din nou un eşec răsunător după ce a anunţat zgomotos că strânge semnături în vederea revocării lui Călin Popescu Tăriceanu din fruntea Senatului. Demersul bazat şi pe sprijinul UNPR, care între timp s-a răzgândit, a rămas fără finalitate.

  Nu este pentru prima oară când conducerea PNL ia iniţiative care nu au în spate calcule politice realiste, fiind sortite, în consecinţă eşecului. S-a întâmplat la începutul lunii ianuarie când premierul Dacian Cioloş a refuzat să emită o ordonanţă de urgenţă pentru alegerea primarilor în două tururi de scrutin, în ciuda presiunilor făcute de liderii liberali. La fel, după ce au votat alături de PSD noul Cod Fiscal, preşedintele Klaus Iohannis a retrimis documentul în Parlament, insinuând că acesta ar fi populist şi nesustenabil. În sfârşit, pentru a nu o lungi, un alt moment ratat şi criticat de opinia publică este cel al mitingurilor anunţate de PNL. Ele, au fost fie anunţate, fie un eşec din punctul de vedere al mobilizării.
  Pe lângă toate acestea, consilierii prezidenţiali şi cei mai apropiaţi colaboratori ai preşedintelui Iohannis au o viziune pesimistă asupra scorului PNL la alegerile locale. Concret, aceştia apreciază că liberalii o să piardă în Bucureşti, dar şi în Iaşi şi Constanţa, rămânând doar cu primarii aflaţi deja în funcţie. Însă raportul dintre primarii PSD şi cei ai PNL arată că sunt în jur de 2500 de primari social-democraţi şi puţin peste 1000 de la PNL.

  Consilierii prezidenţiali consideră că pentru situaţia din PNL vina aparţine conducerii partidului şi lentorii procesului de fuziune totală cu PDL. Ei fac, de asemenea, referire şi la un recent sondaj CURS, în care PNL are doar 26 la sută din votul bucureştenilor, faţă de 35 la sută pentru PSD.

  Voicu D.Rusu  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img