More


  Preşedintele Iohannis – posesor de rea credinţă

  =

  Familia prezidenţială a pierdut definitiv imobilul din centrul Sibiului, unde funcţiona până în noiembrie 2015 sediul unei bănci. Administraţia Prezidenţială a precizat că preşedintele Klaus Iohannis a luat act de rectificarea Cărţii Funciare nr. 9331 Sibiu, în sensul radierii unor drepturi cu privire la imobilul care a făcut obiectul deciziei civile a Curţii de Apel Braşov. În acelaşi comunicat, Administraţia Prezidenţială face cunocut că Klaus Iohannis respectă pe deplin hotărârea justiţiei şi, fără îndoială, va returna de îndată sumele încasate în baza contractului de închiriere, începând cu data comunicării deciziei civile a Curţii de Apel Braşov.

  Lucrurile nu sunt deloc simple în condiţiile în care i s-a comunicat preşedintelui că nu trebuie să restituie statului român doar chiria încasată de la data la care i s-a comunicat hotărârea definitivă şi irevocabilă a Curţii de Apel Braşov. Ci trebuie să restituie chiriile încasate de la data la care a devenit, împreună cu Prima Doamnă, posesor de rea credinţă. Respectiv de la data la care a luat cunoştinţă de litigiul pierdut. Adică de acum 12 ani.

  Familia Iohannis încasa lunar aproximativ 5.000 de euro din chiria imobilului din centrul Sibiului unde funcţiona sediul unei bănci. Dacă familia Iohannis va avea de achitat şi sumele încasate în perioada în care era posesoare de rea credinţă, chiriile vor însuma 640.000 de euro, conform estimărilor celor de la RISE Project. La fel apoi, potrivit ANAF, şeful statului trebuie să ceară băncii chiriaşe să evacueze spaţiul ocupat printr-un contract de locuinţe care a încetat de drept încă din noiembrie 2015.

  La începutul săptămânii trecute, Carmen şi Klaus Iohannis au fost radiaţi, în această speţă, din Cartea Funciară a Sibiului, în urma unui proces care a durat mai bine de 16 ani.

  Voicu D.Rusu  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img