More  Primarii şi secretarii din judeţ, la instruire

  - Advertisement -

  instruire-primar

  Pentru o bună organizare şi desfăşurare a alegerilor locale din anul 2016, în Sala Mare a Consiliului Judeţean Satu Mare a avut loc, ieri, instruirea primarilor şi secretarilor unităţilor administrativ-teritoriale cu sarcinile ce le revin.

  Şedinţa a fost condusă de prefectul Radu Bud, iar aceasta a cuprins diverse teme precum: principalele evenimente sau incidente care ar putea apărea în cursul derulării campaniei electorale şi a alegerii autorităţilor administraţiei publice locale şi judeţene, apărarea împotriva incendiilor pe timpul desfăşurării alegerilor locale, programul informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi prevenirea votului ilegal, principalele atribuţii ce le revin primarilor şi secretarilor în vederea organizării şi desfăşurării alegerilor autorităţilor publice locale.

  Un punct important în cadrul ședinței de instruire l-a reprezentat semnalarea lipsei informaticienilor, dar și a experților electorali în unele secții de votare de la nivelul județului. În acest sens, șeful Serviciului de Telecomunicații Speciale, Marius Bancoş, le-a transmis celor prezenți identificarea unor persoane care să corespundă criteriilor necesare desfășurării activității atât în perioada premergătoare alegerilor locale, cât și în timpul acestui proces.

  „Un punct important este problema personalului tehnic auxiliar. Noi am primit o listă cu propunerile dumneavoastră, însă trebuie să vă mărturisesc că mai mult de jumătate din persoanele pe care le-aţi propus, noi nu putem să le utilizăm. Acei oameni trebuie să aibă nişte cunoştinţe tehnice, iar mare parte din ei nu le au. Totodată, unele secţii nu au propus deloc. Acest personal tehnic auxiliar ne va sprijini pe noi în depanarea eventualelor probleme care pot să apară, de asemenea, ei sunt capabili să ia locul operatorilor din secţiile de votare, dacă apar probleme. Vă rog frumos să vă reevaluaţi propunerile. Am discutat cu domnul inspector şcolar, poate mă ajută dânsul cu nişte profesori de informatică, persoane care au pregătire tehnică.”, a declarat Marius Bancoş, șeful Serviciului de Telecomunicații Speciale.

  La şedinţă au participat reprezentanţii Prefecturii, reprezentanţii Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, ai Autorităţii Electorale Permanente, ai Direcţiei Judeţene de Statistică şi şefi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Someş”, respectiv ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean.

  Ioana Simion  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts