More


  Primarul Eugen Kovacs – în numele Adevărului!

  - Advertisement -

  Primarul din Carei este omul cu totul aparte. Eugen Kovacs are o voce destul de penetrantă, bine timbrată şi cu o rezonanţă de amplitudine remarcabilă mai ales în ceea ce priveşte trezirea conştiinţei, a mândriei şi a demnităţii de a fi careian. Este una dintre importantele apariţii de-a lungul istoriei acestui oraş, ce pune în valoare atitudinea de a-ţi asuma rolul de conducător ales ce spune lucrurilor pe nume, fără ascunzişuri, accentuând nevoia de libertate de exprimare, de asumare de adevăr într-o lume tot mai divizată şi îngrădită. Îl cunosc de mult timp şi pot afirma şi eu un adevăr: Politica dusă de el este cea a bunului simţ, a moralei şi a demnităţii, a cultivării spiritului de dreptate şi adevăr purtat cu osârdie în toată osatura fiinţei lui, având ca armă de luptă verticalitatea sa ca om ales de marea masă de oameni, pe care-i slujeşte cu credinţă.

  În multele legislaturi a dovedit că este omul de acţiune, reprezentându-i cu cinste şi onoare pe cei mulţi. Atunci când a văzut că minciuna, neadevărul e mai presus de cugetul său, a avut tăria, demnitatea să spună adevărul, fiind scârbit de încrengăturile de tip mafiot. Acest mare primar nu o dată a strălucit, prin acurateţea ideilor practice care vizau dezvoltarea oraşului şi ridicarea nivelului de trai al populaţiei. Câtă coerenţă de idei novatoare, de înaltă ţinută şi discernere politică la acest om!

  Doamne, mi-aduc aminte ce frumos a vorbit în emisiunea televizată „Oameni şi fapte”, câtă dragoste faţă de oameni şi oraş! Cu câtă responsabilitate aprecia tradiţiile, hărnicia, punctualitatea şvabilor, spunând că este uşor să fii primar într-o comună şvăbească, unde totul merge de la sine: „fiecare îşi curăţă casa”, îşi amenajează curtea, curăţă şanţul, mătură, face ronduri de flori, vopseşte gardul, plăteşte dările către stat etc. Aceştia pot fi model, spune Eugen Kovacs, şi pentru unguri şi pentru români. Şi ce dreptate are!
  Acest primar a sprijinit învăţământul, sănătatea şi cultura. Nu amintesc decât ce a făcut pentru grădiniţe, şcoli şi licee, pentru sănătate sau Castelul cunoscut în ţară şi mult peste hotarele ei, teatrul, bazele sportive etc.

  Am remarcat la acest primar, unic în felul lui, că ştie să-şi încurajeze colegul, pe care-l apreciază pentru tot ceea ce realizează, fiind vorba de cunoscutul fotbalist de primă ligă, actualmente viceprimar, în persoana lui Keizer Lajos. Sigur, oamenii îl apreciază pe Lajos pentru tot ce a fost, dar şi pentru ceea ce este. Respectul dintre cei doi şi aprecierile sunt reciproce. Felicitări acestei echipe şi celei ce formează Consiliul local, cu dorinţa să se menţină cu gândirea la „unison” pentru dezvoltarea Careiului! Tot ce se realizează acolo, în viaţa de zi cu zi, a promovat relaţii bazate pe respect, prietenie şi colaborare, pe dialog şi implicare în toate sferele vieţii. Din nou spun că Eugen Kovacs rămâne un om adevărat, care lasă în sufletul oamenilor o dâră de lumină ce le transformă sufletul, devenind mai buni, mai trainici şi mai umani. Este primarul acesta un neobosit făuritor de verticalitate scoţând la iveală iubirea de tot ce înseamnă patriot local, având acest har înăuntrul său. Nu-i plac politicienii de suprafaţă, de interes, de moment! Se vede în emisiunile televizate. Nu prea are nevoie de „lecţii”, fiind capabil să dea lecţii multor semeni care se cred grozavi. Poate ataşamentul faţă de lăcaşurile de cult din oraş, de grija pentru cimitire, de omagiere a celor „plecaţi”, de ataşamentul de cei suferinzi îl face pe Eugen Kovacs să fie alt om! Şi este un primar pe care mi l-aş dori! O spun eu, care-i cunosc bine pe 99% din judeţ. Este fidel convingerilor sale asumându-şi deliberat riscul de a se implica major în situaţii dificile, făcând şi imposibilul pentru oraş. Un vizitator neavizat rămâne uimit de transformările în bine de aici. Numai un răuvoitor ar spune ceva rău despre evoluţia Careiului şi educaţia careienilor! Este cunoscut primarul acesta cu statutul de mare personalitate, cunoscut ca voce importantă a Judeţului Satu Mare. Este un model, un exemplu din vremea noastră, pe care-l admirăm! El nu şi-a pierdut identitatea, rămâne antrenant, cu însemne de biruinţă şi demnitate. Este o coloană vertebrală a judeţului, plin de nerv şi adevăr, este oglinda unei realităţi! Fericiţi trebuie să fie cei din Carei, că au un asemenea om, ales şi reales de atâtea ori.

  Felicitări careienilor! Aţi dat de-a lungul timpului cei mai buni fotbalişti, iar acum oferiţi ca model pe cel mai bun primar!

  Teodor Curpaş  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img