More



  Primarul lucrează nemţeşte

  - Advertisement -

  primarul-lucreaza-nemteste-(1)

  Clădirea aflată într-un stadiu foarte avansat de degradare din curtea Liceului German ”Johann Ettinger” va fi reabilitată integral, astfel că, din 2017, liceul va beneficia de încă 15 noi săli de clasă dotate cu tot ceea ce este necesar. Primarul Dorel Coica a predat ieri, amplasamentul constructorului, urmând ca lucrările să fie finalizate în doi ani.

  După o perioadă îndelungată în care clădirea din curtea Liceului German “Johann Ettinger” se degrada tot mai mult, s-a hotărât utilizarea acesteia într-un scop excepţional. Astfel că, din anul 2017, în acea clădire vor exista 15 noi săli de clasă, dotate cu toate cele necesare, pentru elevii liceului.

  Primarul Dorel Coica a predat amplasamentul către constructor, mărturisind că lucrările se vor finaliza în aproximativ doi ani. Totodată, directorul liceului, Maria Reiz, era vizibil încântată de începerea acestui proiect, pe care îl aştepta de foarte mult timp.

  ”Acest corp va fi destinat învățământului primar din școala noastră. Suntem extrem de fericiți că, după foarte mulți ani, această ruină din curtea liceului nostru se va transforma într-o clădire unde copiii vor avea posibilitatea să învețe în condiții normale, sperăm noi, din septembrie 2017”, a declarat Maria Reiz, directorul liceului.

  Primarul Dorel Coica a fost şi el încântat de proiect, mărturisind că, în anul 2009, conducerea din acel moment a dorit să transforme acea clădire într-un bloc pentru nefamilişti, însă el s-a împotrivit categoric.

  ”Într-un cămin de nefamiliști pot locui și oameni foarte serioși, dar şi anumite categorii care nu știu dacă ar fi fost bine veniți în curtea acestui liceu. Eu am fost cel care m-am opus, și am declanșat un scandal în acel timp, s-a renunțat la acest proiect, și mă bucur că s-a întâmplat acest lucru. Au venit anii următori, când am ajuns primar am avut dese discuții cu doamna director cu privire la utilitatea acestei clădiri și am reușit. Momentan avem un proiect privind reabilitarea totală a acestei clădiri. Valoarea proiectului este de peste 2,6 milioane de lei. În urma reabilitării acestei clădiri vor rezulta 15 săli de clasă care vor fi dotate după ultimul strigăt în ceea ce privește educația: parte de informatică, tablă interactivă, tot ce este necesar. Mă bucur că astăzi reușim să predăm amplasamentul. Este un lucru bun, face parte din proiectul meu de susținere a învățământului, lucru pe care-l voi face și în continuare”, a mărturisit primarul Dorel Coica.

  Atât conducerea municipiului, cât şi conducerea liceului îşi doresc ca lucrările să fie finalizate cât mai repede posibil, deşi durata de execuţie este de 24 de luni.
  Ioana Simion



  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts