More


  Ruine metamorfozate în biserici

  - Advertisement -

  IMG_1200

  Centralele termice abandonate, adăpost pentru oamenii străzii, sunt transformate în lăcaşuri de cult. Totul se întâmplă în Satu Mare. Autorul acestei veritabile minuni este preotul Gheorghe Simion, care a ridicat o biserică pe ruinele unei foste centrale termice din Carpați I.

  Lucrări începute anevoios
  Lucrările la centrala termică din Cartierul Carpaţi au început destul de anevoios în urmă cu doi ani. Deşi au primit, în anul 2011, clădirea în folosinţă gratuită pentru o perioadă de 30 de ani, din lipsă de fonduri lucrările au fost întârziate circa trei ani. Şi asta pentru că doar proiectul tehnic a costat circa 6.000 de euro. “Aici a fost o centrală abandonată, plină de mizerie, şi un loc pentru aurolaci, pentru oamenii străzii. Am strâns un morman mare de moloz. Până când am reuşit să debarasăm totul şi să aducem centrala la starea la care este acuma ne-a trebuit cam o lună de zile. S-au demolat pereţii, care erau afectaţi de igrasie, pentru că totul era o ruină, practic”, a declarat părintele Gheorghe Simion.

  IMG_1210

  Bani puțini, suflet mult
  Deşi nu se bucură de fonduri substanţiale, părintele Simion spune că încet-încet lucrurile se mişcă în direcţia normală. “Fondurile le avem colectate de la credincioşi, despre care pot să spun cu certitudine că sunt cei mai buni credincioşi. La mine şi cei răi sunt buni, îi iubesc pe toţi. Mai avem şi unii sponsori. Banii sunt puţini, dar încet-încet vom reuşi”, spune Gheorghe Simion.

  Mai bine biserici în loc de închisori
  Părintele Simion susţine că s-ar putea face biserici în locul oricărei ruine, dar cel mai bucuros ar fi dacă s-ar face biserici din toate închisorile. Gheorghe Simion consideră că astfel naţiunea română ar avea o şansă în plus. “Fiind preot îmi este uşor să văd o biserică din orice ruină, nu îmi este greu. Mi-ar plăcea foarte mult să transform nu centrale în biserici, ci dacă aş putea să transform puşcăriile în biserici. Ar fi ceva extraordinar. Şi cred că pentru întreaga naţiune română ar fi ceva extraordinar dacă am putea să facem acest lucru. Cu oameni sănătoşi moral”, a precizat părintele Simion.

  Ciprian Bâtea

  IMG_1215  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img