More


  Să tot fii tânăr și talentat în Satu Mare

  =

  primavara-artelor-(2)

  Aproximativ 40 de tineri talentaţi, din județul Satu Mare, au fost încurajați și apreciați ieri în cadrul galei ”Primăvara Artelor”. Evenimentul, ajuns la cea de-a patra ediție, are ca și obiectiv prețuirea și răsplătirea adevăratelor talente din județ. Festivitatea de premiere a avut loc la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” și a fost organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, în colaborare cu Consiliul Județean.

  Directorul instituției organizatoare Robert Laszlo, a fost cel care ne-a mărturisit faptul că tinerii sătmăreni care excelează într-un domeniu cultural trebuie sprijiniți și apreciați pentru faptul că aleg acest drum frumos în viață.

  ”Avem tineri, atât elevi de liceu cât și studenți din întreg județul  Satu Mare. Anul acesta i-am inclus pe lista celor premiați pe Manuel Chivari, cel care a impresionat juriul de la ”Românii au Talent”, pe Beniamin Ilies, cât și Ansamblul ”Ceatăra” din Carei, dar și alți tineri. În total au fost acordate 36 de premii individuale și trei grupuri: ”Ansamblul Ceatăra”, Ansamblul de Dansuri Germane și Grupul de Majorete a Colegiului Național Mihai Eminescu”, a declarat Robert Laszlo.

  În urmă cu patru ani, directorul Muzeului Județean, Felician Pop, a fost cel care a inițiat acest proiect deosebit pentru a pune în evidență tinerele talente sătmărene. ”Primăvara Artelor” se bucură și acum de talente noi și de tineri care muncesc cu entuziasm pe plan cultural.

  ”Aceste eveniment își propune evidențierea tinerilor artiști sătmăreni. În permanență apar noi talente, apar oameni extraordinari, și cred că este un bun prilej ca tinerii cetății care se evidențiează în vreun fel și să fie recompensați. Și iată că, și de data aceasta, Consiliul Județean a găsit suficiente resurse ca să recompenseze aceste tinere talente nu doar cu o simplă diplomă ci și cu un premiu în bani și o insignă a tânărului artist sătmărean. Mulți dintre aceștia au fost premiați pentru că au dovedit continuitate și seriozitate. Mulți dintre ei au ajuns să ne reprezinte cu succes în concursuri de nivel național”, a mărturisit Felician Pop.

  Premiile au constat în: diplomă de excelență, insignă cu inscripția ”Tânăr artist sătmărean”, și bani între 150-500 lei, suma depinzând de categoria și performanța fiecărui individ în parte.

  Ioana Simion  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img