More  Sătmăreanul care vrea o medalie la Maratonul Internaţional de la Cluj

  - Advertisement -

  Gorgan-Claudiu

  Un alergător din Satu Mare vrea să câştige o medalie la ediţia a 6-a a Maratonului Internaţional de la Cluj ce va avea loc mâine. Claudiu Gorgan are 26 de ani iar în 2014 a ocupat locul 4 la maratonul de la Cluj. Acum însă ţinteşte mai sus.

  Reporter: Claudiu Gorgan știu că tu participi la multe competiții de alergare, alergi de mult timp și vei participa la Maratonul Internațional Cluj, ediția 2016, dar nu e prima ta participare la acest maraton, așa este?

  Claudiu Gorgan: Da, este adevărat , nu particip prima dată. Am participat și am concurat de la prima ediție până acum. O singură dată nu am alergat , anul trecut, din cauza unei accidentări, în rest am fost prezent la fiecare ediție.

  Reporter: Deci practic ai absentat la ediția din 2015.
  Claudiu Gorgan: Exact , sunt client fidel…
  Reporter: Care a fost cea mai bună performanță a ta la acest maraton?
  Claudiu Gorgan: Cea mai bună performanță a fost clasarea pe poziția a 4-a , fiind premiați primii 5, am reușit să mă clasez pe locul 4.
  Reporter: Și îți aduci aminte în cât timp ai parcurs distanța de 42 de kilometri atunci când ai luat locul 4?
  Claudiu Gorgan: Da. Am alergat în 2 ore și 39 de minute.
  Reporter: Și câștigătorul cât a avut?
  Claudiu Gorgan: Dacă țin bine minte, 2 ore și 21 de minute.
  Reporter: Când te-ai apucat de alergat?
  Claudiu Gorgan: Pe vremea când am început să alerg nu știam să mă leg singur la șireturi, mă lega antrenorul, deci eram destul de micuț. Cred că eram prin clada a 4-a… Pe parcursul timpului am început să alerg tot mai mult, tot mai mult, dar fiind micuț nu puteam să alerg distanțe foarte mari și am luat-o treptat.
  Reporter: Când ai început să participi la competiții din acestea de distanțe mari?
  Claudiu Gorgan: În anul 2010 la Maratonul Internațional București unde am terminat pe locul 3 , am alergat în 2 ore și 55 de minute și a fost prima dată când am zis că nu mai alerg în viața mea la maraton. A fost atât de greu, având în vedere că nu eram pregătit foarte bine, era prima cursă, nu știam cu ce efort mă voi întâlni, deci a fost destul de greu.
  Reporter: Cât timp ți-a trebuit să revii asupra deciziei de a nu mai participa? În cât timp ți-a trecut supărarea?

  Claudiu Gorgan: După premiere. Deci după 2 ore. Țin minte că am ajuns la Cluj și următoarea zi am alergat ușor, fiind foarte epuizat și în următoarea săptămână aveam deja în plan un alt obiectiv.
  Reporter: Deci acela a fost primul. De atunci câte au urmat? Le-ai ținut socoteala?
  Claudiu Gorgan: Da. Au fost 17 maratoane. Majoritatea curselor le-am făcut în Italia. Am alergat Maratonul de la Pisa, Maratonul Toscanilor din orașul Castelnuovo, dar în Italia am alergat o bună parte din timp curse mai scurte… de 10km, 15 km, semimaraton…
  Reporter: Performanța ta cea mai bună pe care o consideri ca fiind în top în cariera ta de alergător, care ar fi aceea?
  Claudiu Gorgan: Am ieșit vicecampion național al României la Maratonul de la București în anul 2013. Însă cea mai bună performanță personală a fost anul trecut, în 2015 la Firenze în Italia. Am alergat ca timp 2 ore și 46 de minute . Un timp modest față de ceea ce puteam eu.
  Reporter: Să înțeleg că pentru tine alergarea nu e doar un hobby ci și un stil de viață și o meserie până la urmă, că ești legitimat la un club sportiv. La care anume?
  Claudiu Gorgan: În acest moment sunt legitimate la Clubul Agro for Run Bucuresti iar înainte de acest club am fost legitimate la CSM Cluj Napoca, deci timp de 7 ani am alergat pentru Cluj. Totuși cel mai mult mă antrenez la Cluj.
  Reporter: Iar acum la ediția 2016 a Maratonului de la Cluj ai gânduri mari, țintești iar podiumul?
  Claudiu Gorgan: Da, pregătesc această cursă de 5 luni de zile și sper să iasă foarte bine. Mă simt bine, antrenamentele merg, greșelile au fost învățate și sper la un podium aici la Cluj.
  Dan Izvoreanu-Radio Cluj  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts