More


  Scandal monstru în ședința Consiliului Local

  - Advertisement -

  consiliu

  Scandal monstru în ședința Consiliului Local Satu Mare de ieri. Primarul Dorel Coica i-a acuzat pe consilierii UDMR că votează etnic și că ar face jocurile cultelor reformat și romano-catolic, iar consilierii UDMR au părăsit sala. Consilierul PNL Adrian Albu a cedat nervos, fiind și el la un pas să iasă din ședință.

  Prima polemică pe tema Teatrului
  Prima polemică a luat naștere după ce consilierii UDMR  l-au acuzat pe primarul Coica de faptul că nu și-a îndeplinit decât 12% din ceea ce a promis în 2012. Apoi, consilierii UDMR au respins două puncte dintr-un proiect de hotărâre. Mai exact, primul punct se referea la alocarea sumei de 150.000 lei pentru un festival – care ar fi coincis cu inaugurarea noii clădiri a Teatrului de Nord – respectiv despre alocarea unei sume de 45.000 de lei către Biserica Greco-Catolică. Consilierii UDMR au atras atenția că pentru noua clădire a Teatrului de Nord nu există aviz ISU.

  Dorel Coica arată înspre culte
  Primarul Dorel Coica le-a propus – în mod ironic – să inaugureze noua clădire de Zilele Partium în luna august, respectiv că acel aviz ISU se va obține în timp. Referitor la refuzul de a aloca banii către cultul greco-catolic, edilul șef le-a spus consilierilor UDMR că Primăria plătește lunar 113.000 de lei către Episcopia Romano-Catolică și Episcopia Reformată sub formă de chirii pentru niște clădiri retrocedate în care funcționează instituții de învățământ.

  UDMR a ieșit, PNL la un pas să plece
  Punctul culminant l-a reprezentat din nou proiectele privind alocarea unor spații aparținând Episcopiei Romano-Catolice și Episcopiei Reformate în favoarea Liceului Ortodox și Liceului de Arte. Pentru că UDMR nu a aprobat proiectul, primarul Dorel Coica a sărit din nou la atac, consilierii UDMR părăsind sala. Nemaifiind cvorumul necesar pentru următoarele proiecte, ședința s-a suspendat!

  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img