More


  Se caută “dănţăuşi” pentru Ansamblul Folcloric al Sătmarului

  =

  ansamblu

  Sătmarul îşi doreşte înfiinţarea unui ansamblu folcloric .În urmă cu puțină vreme Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare a anunțat organizarea unui casting (selecţii) însă oamenii s-au speriat se pare de acest termen, astfel încât până în momentul de față nu s-au prezentat foarte mulți viitori dansatori.

  Petrică Mureșan, directorul artistic al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, împreună cu Adrian Pașca fondatorul Ansamblului Ceatăra, au mers impreună pe la liceele din oraș prezentându-le elevilor avantajele și motivele pentru care ar fi bine să facă parte dintr-un ansamblu de dansuri populare.

  “Cei care vor veni la cursurile noastre gratuite vor avea doar avantaje. Vor ști să joace la orice eveniment,petrecere,nuntă,nu vor sta să se uite la alții. Un alt avantaj este faptul că ceea ce vor învăța aici le va folosi toată viața, pentru că inevitabil după ce termini liceul mergi la o facultate, te căsătorești iar la petreceri participi până mori . Eu le recomand tinerilor să învețe de pe-acum pentru că au posibilitatea pe lângă școală să învețe și altceva” a spus Adrian Pașca.

  Potrivit directorului artistic al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, Petrică Mureșan, la acest casting se poate înscrie oricine are talent la dans. Nu contează nici vârsta, nici studiile.

  ”Elevii sunt nesperat de receptivi.Eram puțin sceptic pentru că nu a venit nimeni la casting. Toată lumea își dorea să fie un ansamblu al județului și nimeni nu ne caută. Avem vreo zece perechi până acum, am fost la câteva licee pur și simplu din ușă-n ușă și am rămas plăcut surprinși, tinerii chiar sunt interesați de dansurile populare și ne-au promis că se vor prezenta la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare pentru a intra în joc” a declarat Petrică Mureșan.

  Cursurile sunt gratuite iar repetițiile se vor face o singură dată pe săptămână.

  Directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, Robert Laszlo, a afirmat în nenumărate rânduri că înființarea acestui ansamblu în acest an reprezintă un obiectiv major al instituției pe care o conduce.
  Raluca Jofi  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img