More


  Se zvoneşte prin ziare…

  - Advertisement -
  • Procesul în care preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa contestă, pe cale extraordinară, o decizie prin care au pierdut definitiv un imobil din Sibiu, se va judeca la Piteşti. Curtea Supremă a acceptat strămutarea procesului de la Curtea de Apel Braşov la Curtea de Apel Piteşti. Preşedintele României reclamă în cererea de strămutare faptul că juriştii din Braşov nu îndeplinesc condiţia de independenţă şi imparţialitate, ca urmare a presiunii exercitate de mass-media asupra lor, în cei 10 ani cât a durat procesul.
  • Cazul Kovesi-Mossad, foarte departe de a fi înţeles atât în desfăşurare, cât şi în intenţia urmărită prin detonarea sa, ridică mai multe întrebări. „Cronologie dubioasă” este semnul sub care pare să stea întreaga afacere. Cei doi israelieni de la firma Black Cube au fost arestaţi cu trei zile înainte de izbucnirea scandalului. Firma la care lucrau nu a suflat public niciun cuvânt, la fel şi presa israeliană. O atitudine identică au avut-o şi autorităţile române. Chiar în ziua în care „bomba” arestării israelienilor a detonat în presă, Kovesi a fost reînvestită de Iohannis la şefia DNA.
  • Ministerul Comunicaţiilor a pus în dezbatere ultima formă a Legii Securităţii Cibernetice. În proiect se menţionează necesitatea unui mandat judecătoresc pentru a cere date de la infrastructurile cibernetice, aşa cum a cerut Curtea Constituţională. Totodată, rolul SRI a fost diminuat în supravegherea reţelelor.
  • Organizaţia Amnesty International a publicat raportul său anual pentru 2015, privind execuţiile şi condamnările la moarte în întreaga lume. Numărul lor a crescut anul trecut cu peste 50 %, până la cel puţin 1634. Numărul total nu include China, care refuză să dea publicităţii aceste date, fiind vorba de mii de cetăţeni omorâţi. Pe primele locuri se află Iranul, Pakistanul şi Arabia Saudită.

  Voicu D.Rusu



  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img