More


  “Sistemul de prevenire a turismului electoral este funcţional”

  =

  alegeri

  Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a pus la punct un sistem de prevenire a turismului electoral şi de monitorizare a prezenţei la urne. În aceste sens, serviciul a achiziţionat peste 20.000 de tablete pentru secţiile de votare. Subprefectul Altfatter Tamas a declarat că sistemul a fost testat cu succes de către specialiştii STS.

  Serviciul de Telecomunicaţii Speciale va dota fiecare secţie de votare cu câte o tabletă. Un operator care va lucra pe tabletă va scana, cu ajutorul camerei foto şi a unei aplicaţii speciale, cartea de identitate a fiecărui votant care trece pragul secţiei. Aşa se va verifica în timp real dacă alegătorul este major, are drepturile electorale, s-a prezentat la secţia arondată domiciliului său şi dacă, în acea zi, a mai votat în altă parte.

  În afară de eliminarea votului multiplu, sistemul informatic va oferi informaţii privind prezenţa alegătorilor la urne şi va permite totodată introducerea, verificarea şi transmiterea electronică a proceselor-verbale privind consemnarea rezultatelor votării. “Aceste utilaje, aceste instrumente sunt instalate. Iar până în ziua votării vor avea loc încă trei astfel de testări la nivelul întregului judeţ. Bineînţeles, după ce avem toate secţiile de votare în funcţiune. Premisele sunt, într-adevăr, pozitive”, a declarat Altfatter Tamas.
  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img