More


  Superconcerte de aprilie la District 15

  =

  Arcus-Trio

  În următoarea perioadă District 15 va găzdui mai multe evenimente culturale. Evenimentele sunt organizate de Primăria Municipiului Satu Mare, Consiliul Local Satu Mare și Centrul Cultural „G. M. Zamfirescu”.

  Programul concertelor și conversațiilor ce vor avea loc:

  Duminică, 10 aprilie, la ora 20.00 – concert de jazz cu formația „Arcuș Trio” (București);

  Miercuri, 13 aprilie, ora 20.00 – Conversații esențiale cu Viorica Shibata. Invitat Mugur Pop – Cluj;

  Joi, 14 aprilie, ora 20.00 – Concert de folk cu Tavi Bud, Adina Hodișan, Georgeta Govor.

  Muzica „Arcuș Trio” pornește de la elemente folclorice culese din muzica tradițională românească și balcanică, cernute uneori prin filtre R&B, alteori HipHop, degajă sunete specifice prog-rock și post-prog și le așează în groove-ul propriu. Rezultatul este un sound original, unic, deloc sedentar, o narațiune despre locul unde se pot întâlni funkul, prog-rockul și urban-jazzul.

  Fără să caute armonii și fără să lase loc de așteptări către acest gen de secvențe, cu punți între stiluri construite pe măsuri neașteptate și breakuri potrivite, piesele lor sunt aventuri cu iz de improvizație, ceea ce și stă la baza fusion-ului care transpiră până la urmă din creatiile „Arcuș Trio”.

  Cei trei membri aduc împreuna backgrounduri diverse atât culturale cât și muzicale, influențe foarte diferite dar însușite în ani grei de studiu. Sunetul live este atât de sincer încât pare analogic, frecvențele sale sunt date de interpretarea acustică prin excelență și se așează ca o mănușă peste întregul repertoriu, fast dar deloc ermetic.

  Numit de unii Gerula de la Cluj, Mugur Pop este un personaj fascinant, complex, pasionat de natură, animale, turism ecvestru dar mai ales de istorie. Locuiește la marginea unei păduri unde are o fermă cu de toate. Preferații lui sunt caii despre care știe aproape tot. Mugur este genul de om care a reușit să își transforme pasiunile într-un mod de viață, viața lui! Probabil încă multe alte pagini ar putea descrie și înșirui tot ceea ce face, drept pentru care vă invităm să-l cunoașteți descusut de Viorica Shibata, la o nouă ediție Convorbiri esențiale.

  Folkiști sătmăreni, cunoscuți și apreciați în rândul iubitorilor de gen, revin la District15 pentru a reînvia câteva dintre melodiile deja consacrate.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img