More


  Victimele accidentelor de circulaţie plătesc spitalizarea

  - Advertisement -

  Managerul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Satu Mare, Marcela Papici, a afirmat luni, în cadrul unei conferințe de presă, că, potrivit normelor metodologice elaborate încă în 2006, Casa Județeană de Asigurări de Sănătate decontează cheltuielile spitalului cu victimele accidentelor de circulație internate, însă unitatea trebuie să restituie acești bani trimestrial. În aceste condiții, spitalul recuperează banii de la cei internați, adică de la victime, urmând ca, apoi, acestea, să și-i recupereze la rândul lor de la cei ce se fac vinovați de producerea accidentului.

  „Pentru perioada iunie-decembrie 2015 avem, pentru cele 106 accidente rutiere care s-au soldat cu victime, suma de 612.893 de RON. Din acestă sumă, am recuperat până la ora actuală 65.426 de RON dar sunt peste 300 de procese pe rol iar noi ne-am constituit parte civilă pentru a recupera creanţele. Banii ar fi suficienţi pentru renovarea a trei secţii, de exemplu,” a declarat managerul Spitalului Judeţean Satu Mare, Marcela Papici.

  Conducerea Spitalului Judeţean Satu Mare a întocmit un model de formular pe care îl prezintă, la externare, fiecărui pacient tratat în urma unor accidente rutiere, dar și victimelor agresiunilor fizice sau a celor cu tentative de suicid.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img