More  Voluntarii şi sănătatea

  - Advertisement -

  crucea-rosie-1

  Ziua Mondială a Sănătăţii a fost marcată ieri de voluntarii Crucii Roşii prin organizarea unei acţiuni în centrul municipiului Satu Mare. Tinerii i-au invitat pe sătmăreni să îşi măsoare glicemia şi tensiunea, mai ales că în acest an de Ziua Mondială a Sănătăţii s-a abordat problema diabetului zaharat.

  Ziua Mondială a Sănătătii i-a gasit pe voluntarii Filialei sătmărene a Crucii Roşii în centrul oraşului pregătiţi să îi informeze pe sătmăreni despre diabetul zaharat, tehnicile de prim ajutor şi mai ales să îi îndemne să aibă mare grijă de sănătatea lor.

  ”Acțiunea este desfășurată de departamentul de tineret, se distribuie diverse pliante informative despre donare de sânge, prim-ajutor, despre un stil de viață sănătos. De asemenea, azi (n.r. – ieri) mai avem demonstrații de prim ajutor și, bineînțeles, măsurăm tensiunea arterială și glicemia. Este bine ca tinerii să știe că azi este Ziua Mondială a Sănătății. Este bine să fim informați despre cum se acordă primul-ajutor, mai ales tinerii. Azi, la acțiunea noastră, participă 30 de voluntari”, a precizat directorul Crucii Roșii Satu Mare, Rodica Borlan.

  În timp ce tinerii voluntarii împărțeau pliante de informare la cortul instalat de cei de la Crucea Rosie, sătmărenii erau invitati să isi măsoare glicemia, in contextul in care anul acesta ziua mondiala a abordat problema diabetului zaharat, de care suferă peste 1 milion 5 sute de mii de români.

  Ar fi foarte bine ca tinerii să știe cum să aibă grijă de ei și cum să acorde prim-ajutor în caz de urgență”, a spus voluntarul Vlad Vâlcu.

  ”Azi, de Ziua Mondială a Sănătății, am ieșit pe stradă, în centru, pentru a informa lumea și a-i sfătui să urmeze un curs de prim-ajutor” a declarat un alt voluntar , Antonio Boja.

  Ziua Mondială a Sănătăţii se celebrează în fiecare an, în data de 7 aprilie, pentru a marca întemeierea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) în anul 1948, şi reprezintă o oportunitate pentru locuitorii din orice comunitate să se implice în activităţi care pot duce la o stare de sănătate mai bună.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts