More


  Vom avea drum modernizat între Mădăras şi Tăşnad

  - Advertisement -

  drum-madaras-2

  Cel mai scurt drum care leagă municipiul Satu Mare de oraşul Tăşnad va fi modernizat .

  Ieri s-a semnat contractul de execuție pentru modernizarea drumului județean Tăşnad – Cig – Eriu Sâncrai – Craidorolţ – Pişcari – Terebeşti – Gelu – Mădăras. Executantul lucrărilor este Antrepriza Reparaţii şi Lucrări – ARL Cluj SA, valoarea investiției fiind de 46.044.913,18 lei fără TVA.

  Durata de execuţie a lucrărilor este de 36 de luni de la emiterea ordinului de începere, iar perioada de garanție este de 3 ani de la data recepţiei la terminarea lucrărilor. Modernizarea drumului se va face pe o lungime de 36,987 km iar lățimea părții carosabile va fi de 6,5 m.

  În cadrul aceluiași proiect se vor realiza și 64 de podețe transversale, șanţuri de pământ și rigole pe o suprafață de 67 de metri. Se vor amenaja și drumurile laterale pe toată lungimea drumului modernizat, accesul la acestea fiind făcut prin 163 de podețe. Totodată, se vor reface și 672 accese la proprietăți și podețe pentru fiecare proprietate în parte. Pe această suprafață de drum se vor turna două straturi de covor asfaltic, fundație de piatră spartă și balast și un strat de geotextil cu rol anticontaminator.

  În urma modernizării acestui drum judeţean, practic vom avea cea mai scurtă variantă, de doar 51 de km, de drum bun între Satu Mare şi Tăşnad. Până acum rutele folosite erau via Carei, 60 km, sau via Supur, 72 km.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img