More


  Ziua Internaţională a Cărţii, sărbătorită de micii sătmăreni

  =

  ziua-cartii

  La data de 2 aprilie, în toată lumea, se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Cărţii pentru Copii, marcată pentru prima dată în 1967. Această dată a fost aleasă pentru că, astăzi, este şi ziua de naştere a faimosului povestitor danez Hans Christian Andersen, clasic al literaturii universale pentru copii.

  Biblioteca Judeţeană Satu Mare se bucură de un număr destul de mare de adulţi, dar şi copii, înregistraţi cu permis de intrare. Aşadar, în total există 25.000 de înscrişi, din care 6.591 de copii.

  Ca şi în fiecare an, la initiativa UNESCO şi a Bibliotecii Judeţene, la serbarea acestui eveniment se alătură copii şi cadre didactice din întreaga lume. Totodată, la Satu Mare celebrarea a început de joi, când în sala de lectură “Gheorghe Bulgăr” a avut loc o activitate derulată în parteneriat cu Şcoala gimnazială “Constantin Brâncoveanu”.

  “La această activitate au fost angrenaţi peste 60 de copii, de la şcoala “Constantin Brâncoveanu”, din clasa I şi clasa a VII-a. Cei mai mari au citit texte motivaţionale în ceea ce priveşte importanţa lecturii. Aceştia au legat copilăria cu lectura, astfel dându-i lecturii o mare importanţă în această perioadă a vieţii. Totodată, cei mari, pe lângă activitatea menţionată anterior, au avut şi diferite momente de creativitate şi jocuri cu cei mici. Am iniţiat acest eveniment pentru ca cei mari să îi înveţe pe cei mici cum să se joace jocuri logice şi de socializare”, a declarat Paula Horotan, director adjunct al Bibliotecii Judeţene.
  Ioana Simion  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img