15.000 de profesori vor ieşi în stradă de 1 iunieprofesori-in-strada

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) va organiza un miting de 1 iunie, 15.000 de profesori urmând să iasă în stradă în semn de protest faţă de ordonanţa privind salarizarea, a declarat liderul sindical Simion Hăncescu pentru MEDIAFAX.

În jur de 15.000 de profesori, membri ai Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), vor ieşi în stradă pe 1 iunie, de Ziua Internaţională a Copilului, a declarat Simion Hăncescu, preşedintele FSLI, pentru MEDIAFAX.

Marţi, liderii sindicali au fost chemaţi la Ministerul Muncii unde au fost informaţi asupra variantei finale a ordonanţei privind salarizarea din sectorul bugetar. La ieşire, Hăncescu a declarat că ordonanţa propusă de Guvern „nu aduce nimic bun pentru învăţământ”.

„Nu putem spune nimic despre o creştere pentru debutanţi, doar mici corecţii din sistem care înseamnă vreo 69 de milioane de lei. Prin urmare, reamintesc că ne aşteptam la o lege a salarizării care să creeze un nou orizont pentru oamenii din sistem. Această lege a salarizării pentru noi este nulă. Există două domenii în România care ar fi trebuit tratate la egalitate, Sănătatea şi Educaţia. Din păcate, Educaţia a fost abandonată în acest moment”, a declarat Hăncescu marţi.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts