More


  46 de ani de la tragica primăvară a Sătmarului

  - Advertisement -

  comerorare-inundatii

  Sâmbătă a fost un moment trist pentru municipiul Satu Mare, s-au împlinit 46 de ani de la inundațiile din primăvara anului 1970. Oficialitățile județene împreună cu cele locale au depus jerbe de flori în memoria victimelor inundațiilor. Comemorarea a avut loc la monumentul închinat celor decedați în inundațiile anului 1970, respectiv în 14 Mai.

  ”Un moment trist în istoria municipiului Satu Mare. Se împlinesc 46 de ani de la inundațiile care au distrus atâtea vieți omenești. În fiecare an comemorăm pierderea acelor vieți. Dumnezeu să ajute municipiul Satu Mare, să nu mai aibă astfel de evenimente. Dumnezeu să îi odihnească pe cei decedați, iar noi să ne gândim mereu cu pioșenie la ei”, a spus Dorel Coica, primarul municipiului Satu Mare.

  Comemorarea a început cu oficierea unui ”Te Deum” în memoria celor care și-au pierdut viața în acea tragică primăvară, după care au urmat depunerile de jerbe.

  Trebuie reamintit faptul că, în luna mai 1970, mii de locuințe și instituții au fost inundate și distruse, iar 56 de persoane și-au pierdut viața.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img