More


  Aderarea la zona euro, o chestiune fundamentală pentru România

  - Advertisement -

  leonard-orban

  Consilierul prezidențial Leonard Orban a declarat că aderarea la zona euro trebuie să fie pentru România un proiect de țară, întrucât este vorba de “o chestiune fundamentală” de a fi sau a nu fi în “nucleul” dur al Uniunii Europene, inclusiv din punct de vedere decizional.

  “E în interesul vital, strategic, fundamental al României ca UE să se consolideze, nu să se slăbească. E în interesul fundamental al României ca UE să fie din ce în ce mai puternică, să poată depăși momentele de criză cu care e confruntată. Tocmai de aceea acționăm în sensul de a veni spre găsirea unor soluții potrivite și, chiar dacă uneori votăm împotriva unor propuneri, (…) nimeni nu poate să ne ia dreptul de a avea o opinie și de a o susține până la momentul în care se ia decizia la nivel european”, a spus Orban, în cadrul unei dezbateri organizate cu ocazia Zilei Europei de Biroul de Informare al Parlamentului European în România.

  Consilierul prezidențial a insistat asupra importanței continuării procesului de integrare europeană a României și menținerii de obiective foarte clare precum integrarea în spațiul Schengen și aderarea la zona euro.

  “Aderarea la zona euro nu e doar o obligație prevăzută în tratat, e o chestiune fundamentală pentru România de a fi sau a nu fi în nucleul dur, inclusiv decizional, al UE. Aderarea la zona euro trebuie să fie un proiect de țară, implică eforturi extraordinare care trebuie făcute de toate instituțiile românești, de întreaga societate”, a susținut Leonard Orban.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img