Aleluia: “Biserică sau crâşmă”teatru-de-nord

Duminică, 8 mai, de la ora 19, la Sala Mare a Casei de Cultură a Sindicatelor, secţia română a Teatrului de Nord prezintă o nouă premieră, prima punere propriu-zisă în scenă a piesei „Aleluia”

Teatrul de Nord Satu Mare va prezenta duminică seara, publicului sătmărean, o nouă premieră. Este vorba despre spectacolul cu piesa Aleluia, scrisă de Valentin Nicolau, cel care, cât timp a fost în viață, a fost un apropiat al teatrului sătmărean.

”Spectacolul aduce în prim plan discuții despre Dumnezeu și valori pe care dramaturgul a ales să le așeze într-un spațiu contradictoriu pentru percepția oricăruia dintre noi, într-o crâșmă-biserică. Spectacolul îmbină drama cu comedia, iar pe anumite locuri frizează și tragicul”, a transmis regizorul Cosmin Matei.
”Este vorba despre o cârciumă din cartier care dă faliment, și proprietarul se decide să o vândă și o cumpără un preot. Acesta vrea să transforme cârciuma în biserică, dar nu deodată. Este un soi de pariu cu doza de religiozitate care a rămas în oameni”, a spus și Andrei Mihalache.

Spectacolul cu piesa Aleluia va fi prezentată pe scena Casei de Cultură, duminică, de la ora 19. Din distribuție fac parte Sorin Oros, Vlad Mureșan, Roxana Fânață, Sergiu Tăbăcaru, Raluca Mara, Crina Andriucă, Andreea Mocan, Cristian But, asistent de scenografie fiind Maria Botar, fiica actorului Radu Botar.

Totodata, in acest spectacol vor debuta și două tinere actrițe, proaspăt angajate ale Teatrului de Nord, fiind vorba despre Crina Andriucă și Roxana Fânață.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts