More  Ar putea fi punctul salvării…

  - Advertisement -

  faur-u

  Olimpia a terminat la egalitate, 1-1 pe Cluj Arena cu U Cluj Napoca, și e la mâna ei pentru a se salva de la retrogradare.Elevii lui Bolba au nevoie sâmbătă de o victorie cu Șoimii Pâncota pentru a rămâne în liga a 2-a . Un egal îi trimite la baraj, iar o înfrângere…în liga a 3-a.

  Meciul de la Cluj Napoca a fost unul extrem de echilibrat. Olimpia a dominat prima repriză când a și punctat prin Faur, min 7, și a ratat alte trei ocazii mari, dar în a doua s-a chinuit să țină de o remiză care le mai dă speranțe de salvare.

  Apăsaţi de miza meciului de pe Cluj Arena, “studenţii” au început mai timid acest joc, oaspeţii fiind mult mai prezenţi în jumătatea adversarilor. Drept consecinţă, sătmărenii au deschis scorul în minutul 7 prin Faur, imediat Buhăescu ratând o ocazie imensă, trimiţând pe lângă poartă după ce l-a driblat şi pe Grecu.

  Scăpaţi de forcingul galben-albaştrilor, clujenii au început să echilibreze jocul şi să-i împingă tot mai mult pe oaspeţi spre careul propriu, însă doar Vojtus, cu o lovitură liberă care a şters bara şi, apoi, cu un şut peste poartă, a avut cele mai mari ocazii.

  Ca şi retrogradaţi la pauză, “studenţii” au ieşit mai motivaţi de la vestiare, iar acelaşi Vojtus şi-a spălat păcatele din prima repriză cu golul egalizator din minutul 60. Până la final s-a jucat doar în jumătatea Olimpiei, Hâmpea ratând o şansă imensă în minutul 79, trimiţând peste poartă din 6 metri. Bara s-a opus, în prelungiri, golului de trei puncte al lui “U”, clujenii fiind acum cu un picior şi jumătate în Liga a III-a, celelalte contracandidate ale lor la salvare câştigând în această etapă.

  Incidente incredibile la final!
  La finalul partidei, galeria Universităţii a intrat pe teren pentru a le cere socoteală jucătorilor. Singurul care a înfruntat furia fanilor a fost Cordoş, fundaşului clujenilor fiindu-i rupt tricoul de către suporterii nervoşi. Aceştia au fost opriţi să intre la vestiare, însă s-au dus apoi în afara stadionului pentru a-i aştepta pe jucători. Cordonul jandarmilor i-a potolit, însă, pe suporterii Universităţii, care au plecat înainte ca Butean şi colegii săi să iasă din vestiar.

  În etapa a noua a play-out-ului, CSM Râmnicu Vâlcea a învins-o pe Unirea Tărlungeni cu 2-0, în timp ce Şoimii Pâncota a trecut de Metalul Reşiţa, scor 1-0. Aflaţi la trei puncte în spatele arădenilor şi sătmărenilor, clujenii sunt avantajaţi doar faţă de Olimpia la o eventuală egalitate de puncte, pentru că nu au beneficiat de rotunjire după sezonul regulat. În acest caz, o victorie la Tărlungeni a lui “U”, coroborat cu un eşec al sătmărenilor, îi va duce pe clujeni la baraj.

  “U” Cluj: Grecu – Butean, Cordoş, Crişan, Hîmpea – Boboc, Greu – Turcak, Moruţan (78, Haţiegan), Vojtus – Zdroba (46, Târnovan). Antrenor: Mihai Nădăban

  Olimpia: Şuta – Ciul, Onicaş, Heil, Brata (18, Sălăgeanu) – Muntean, Rus – Faur, Lukacs (62, Kanalos), Buhăescu – Mărkus. Antrenor: Mircea Bolba.

  Bolba: ” Nu va fi al treilea război mondial, ci doar un meci de care pe care!”
  Antrenorul Olimpiei, Mircea Bolba, s-a declarat mulțumit de remiza scoasă la Cluj Napoca în condițiile în care în repriza secundă echipa noastră a avut o cădere inexplicabilă. ” E foarte bun și un punct căci suntem la mâna noastră. Trebuie să învingem Șoimii și suntem salvați. Cred că o mobilizare generală ne va aduce victoria”! a punctat Bolba care l-a contrazis pe antrenorul Şoimilor dinPâncota. ” Muzsnay a zis că va fi al treilea război mondial…hmmm, eu nu cred asta. Să nu uităm că e doar un meci de fotbal. Sper ca spectatorii să vină în număr mare și alături de fani am demonstrat că pierdem greu puncte acasă”, a mai punctat Bolba. Un amplu interviu cu Mircea Bolba în această seară la Nord Vest TV de la ora 20,45.

  Patru absențe importante cu Șoimii
  Olimpia nu va putea conta pe patru jucători importanți la meciul decisiv cu Șoimii. Mărkuș și Kanalos au văzut galben la Cluj și sunt suspendați în vreme ce Sălăgeanu și Brata sunt accidentați.

  Tot la capitolul accidentați îi avem pe Băican și Chivari , în schimb revine căpitanul Iuhas care ar putea fi titular pe banda stânga.

  Clasament

  1.CSM Râmnicu Vâlcea   32p
  2.Olimpia                       31p
  3.Pâncota                           31p
  4.“U” Cluj                          28p
  5.Tărlungeni                     20p
  6.Metalul                          -10p

  Florin Mureşan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts