Balcaniada, la Satu Marevolei-satu-mare1

Satu Mare va fi cu siguranță la acest final de săptămână o capitală a voleiului pe plajă în Balcani.

Pe platoul din Centrul Nou a fost instalată plaja pe care preț de trei zile se vor întrece 25 de echipe la Balcaniada de seniori. La feminin România va fi reprezentată de echipa formată din sătmărencele Vaida Beata și Adriana Matei, antrenate de Adrian Pricop.

Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, a prezentat ieri, în cadrul unei conferințe de presă, echipa județului și i-a îndemnat pe toți sătmărenii să vină și să o susțină.

Adrian Ștef a arătat că anul trecut s-a reînnodat tradiția organizării acestor competiții de volei pe plajă la Satu Mare și și-a exprimat bucuria că va fi organizată și în acest an.
”Pentru trei zile, Satu Mare va fi capitala voleiului de plajă și acest eveniment se datorează sătmărenilor care s-au bucurat de ediția de anul trecut, și care au urmărit cu mare interes evoluția fetelor noastre, dar și încăpățânării antrenorului Adrian Pricop. Față de anul trecut, în acest an competiția crește în valoare. Degeaba punem foarte mulți bani, pentru că dacă nu am avea sportivi care să ne reprezinte, ar fi deșarte”, a spus Adrian Ștef.

Antrenorul Adrian Pricop a arătat că Balcaniada organizată în acest an la Satu Mare va avea atât o secțiune pentru masculin, cât și una pentru feminin, competiții de acest gen organizându-se foarte rar în România. O să fie echipe participante din șase țări, Grecia, Turcia, Bulgaria, Serbia, Moldova și România. Vor fi prezente 12 echipe de băieți și 13 echipe de fete.

”O să avem parte de jucătoare care au participat la Jocurile Olimpice, avem o echipă din Grecia care de aici pleacă direct la Moscova la o etapă de Cupă Mondială. O să oferim un spectacol deosebit pentru sătmăreni”, a spus Adrian Pricop.

Joi seara va fi ședința tehnică unde va fi stabilit programul. Meciurile vor începe vineri dimineața, de la ora 9.00, continuând și sâmbătă. Duminică se vor desfășura semifinalele, finalele mici și finalele mari, atât pentru masculin cât și pentru feminin. Toate meciurile se vor disputa pe un teren special amenajat pe platoul din Centrul Nou.

Revenite luni de la Mondialele U 21 , unde au reușit o performanță unică pentru România, Vaida Beata și Adriana Matei, i-au invitat pe toți sătmărenii care iubesc voleiul pe plajă să participe la această competiție promițând un spectacol frumos și, chiar dacă nu sunt favorite, vor face tot ce este omenește posibil să câștige competiția.
”Va fi greu să câștigăm căci aici e vorba de senioare și de echipe experimentate. Noi venim cu un moral bun după locul 5 de la Mondialul din Elveția și sperăm să ne confirmăm și acasă forma bună prin care trecem” a spus Adriana Matei.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts