Box / Bute susţine că nu a trişatBoxerul român Lucian Bute, depistat pozitiv la un test antidoping, a repetat, într-un comunicat trimis ESPN, că nu a luat nicio substanță interzisă, iar ultimul său adversar, Badou Jack, a afirmat că un pugilist care se dopează riscă să moară în ring.

Lucian Bute a fost depistat pozitiv la un test antidoping efectuat chiar după meciul cu Badou Jack din data de 30 aprilie, desfășurat la Washington.

Meciul, pentru titlul WBC la categoria supermijlocie, s-a terminat cu un rezultat de egalitate după 12 reprize, dar suedezul de origine gambiană și-a păstrat centura de campion. Doi dintre arbitrii-judecători au dat un scor de 114-114, în timp ce al treilea l-a văzut învingător pe Jack, cu 117-111.

“Sunt surprins și trist după această veste. Nu pot să înțeleg cum testul a putut fi pozitiv. Am fost testat minuțios de când am devenit campion mondial și niciodată nu am fost testat pozitiv. Nu am luat niciodată ceva interzis. Am încredere în toți membrii echipei mele și sunt convins că atunci când va fi testat eșantionul B, acesta va fi negativ”, a afirmat Bute în comunicatul trimis ESPN.

Bute (în vârstă de 36 ani) a fost campionul mondial IBF al categoriei din 2007 până în 2012, interval în care și-a apărat centura de 9 ori. El are în palmares 32 de victorii (25 KO), un meci egal și 3 înfrângeri la profesioniști.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts