More


  Boxul sătmărean, din nou în sărbătoare!

  - Advertisement -

  boxi

  Și boxul sătmărean va fi în sărbătoare de Zilele Orașului. În cadrul manifestărilor dedicate celei de a 20-a ediții a Zilelor Orașului, la Satu Mare se va desfășura, după o pauză de 23 de ani, o nouă ediție a competiției de box ”Centura Sătmarului”.

  Organizatorii competiției i-au invitat ieri, prin intermediul unei conferințe de presă desfășurată la sediul Primăriei Satu Mare, pe toți sătmărenii să participe la această gală de box.

  Primarul Dorel Coica a arătat că reluarea organizării acestei competiții este foarte importantă pentru Satu Mare și că își dorește să fie o gală reușită.

  ”E un concurs foarte important pentru sportul sătmărean. Le doresc bun venit oaspeților noștri și sper că se vor simți minunat la noi” a spus primarul Dorel Coica.

  Secretarul AJ Box, Florin Mulcuțan, cel care s-a zbătut enorm pentru a readuce o gală de box la Satu Mare a precizat că Centura Sătmarului revine la Satu Mare după 23 de ani, ultima dată fiind organizată în 1993. De asemenea, a mulțumit primarului Dorel Coica pentru ajutorul acordat la organizarea competiției.

  ” Vreau să le mulțumesc tuturor pentru implicare. Vor fi mulți concurenți la toate categoriile. Trebuia să facem ceva pentru ca tradiția să reînvie ” a punctat Mulcuțan.

  La această gală de box vor participa între 80 și 100 de concurenți, inclusiv fete, de la 15 cluburi din țară precum și din Franța, Germania și Slovacia.

  Prezentarea echipelor va avea loc vineri, iar deschiderea oficială a competiției se va desfășura sâmbătă, 27 mai, de la ora 15.00, în sala din curtea LPS Satu Mare. Duminică, de la ora 12.00 va începe gala finalelor.

  Atât delegatul Federației Române de Box, Viorel Plosca, cât și președintele Asociației de Box Satu Mare, Ioan Gavriș, sau președintele Clubului Voința, Ioan Ghere, au apreciat organizarea Centurii Sătmarului, implicarea conducerii Primăriei Satu Mare și au precizat că își doresc o gală reușită de box la Satu Mare. Primarul Dorel Coica a primit și un mic suvenir din partea oficialilor, un fanion cu însemnele Federației Române de Box. Intrarea este liberă.

  Tot la această conferință de presă, Viorel Plosca a anunțat că s-a transferat cu activitatea de la Zalău la AJ Box Satu Mare, urmând ca aici să preia șefia Comisiei județene de arbitri.

  ” Revin cu drag la Satu Mare. Și acum am acasă cele trei centuri ale Sătmarului cucerite între 1979 și 1983,” a spus Viorel Plosca.

  De asemenea organizatorii s-au gândit și la fostele glorii ale boxului sătmărean. Acestea au fost invitate la gala de la sala LPS iar sâmbătă seara la un local din centrul municipiului va avea loc și o masă festivă. Numai bună pentru o rundă de depănat amintiri.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img