More  Ce-o fi în sufletul antrenorilor Eva Lengyel și File Attila?

  - Advertisement -

  floreta

  Scrimerul Radu Dărăban (CS Universitatea Cluj) a câștigat proba individuală masculină de floretă, luni, la Campionatul Național găzduit de Sala de Scrimă Floreasca din București.

  Dărăban l-a învins în finală pe colegul său de club Gerard Tuzhanyi, cu scorul de 15-5, potrivit site-ului Federației Române de Scrimă.

  În semifinale, Radu Dărăban a trecut de Benjamin Bodo (CSU Poli Timișoara) cu 15-13, iar Tuzhanyi s-a impus în fața lui Cristian Cândescu (CSA Steaua) cu 15-14, învinșii primind medaliile de bronz. La startul probei s-au prezentat 28 de sportivi.

  Radu Dărăban cucerise titlul național și în 2014 și 2015, iar în weekend și-a adjudecat și Trofeul Pellegrini.

  Ei, bine, veți spune ce legătură are știrea cu sportul sătmărean…Are căci din păcate am ajuns să consemnăm și să numărăm de ani buni medaliile pe care sportivii crescuți și formați la Satu Mare le cuceresc pentru cluburi din alte orașe.

  Iar floreta la masculin e cel mai bun exemplu…

  Radu Dărăban a crescut și s-a format la Centrul Olimpic de floretă de la Satu Mare. A învățat scrima de la antrenorii Lengyel Eva și File Attila. Medaliatul cu argint, Geri Tuzhanyi e, la fel, unul dintre copiii de suflet ai antrenoarei Eva Lengyel iar despre Bodo Benjamin, proaspăt medaliat cu bronz, ce să mai spunem… Era marea speranță a noii generații de la CS Satu Mare. Doar că l-am pierdut și pe el.

  În sferturi am avut un duel între foștii colegi de la CS Satu Mare, Bodo l-a învins pe Bogdan Dascălu, plecat și el la Cluj Napoca, scor 15-14!

  Ce echipă puteam avea la Satu Mare cu Dascălu, Bodo, Tuzhanyi, Iulian Teacă ( învins de Dărăban în sferturi) și Dărăban… Iar dacă-l mai adăugăm și pe Virgil Sălișcan, retras între timp, am fi dominat clar Naționalele ani la rând la această armă.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts