Ziua Colegiului “Mihai Eminescu” a insemnat ieri un eveniment pentru care elevii si profesorii s-au pregatit cu multe activităţi deosebite. S-au oferit îmbrățișări gratuite, s-au servit dulciuri, au fost acordate diplome celor mai buni elevi, a avut loc un spectacol muzical și câte și mai câte. Colegiul Naţional Mihai Eminescu se prezintă cu o carte de vizită pe măsura tradiţiei acestei şcoli şi pe măsura aspiraţiilor celor care îşi desfăşoară munca aici. Aniversarea celor 70 de ani de la înființare a reprezentat o mare mândrie atât pentru profesori cât și pentru elevi. Începând cu ora 10.00 în curtea Liceului s-au acordat diplome pentru elevii cu merite deosebite, iar pe urmă în sala festivă a fost lansat nr.5 al revistei franceze „Nos essais” serie nouă. Această revistă este realizată de profesorii și elevii Colegiului Național Mihai Eminescu, cei care au reluat o tradiție a perioadei interbelice pentru prima dată într-un liceu din România . Este extrem de important având în vedere și interferențele care există între cultura poporului român și cultura franceză.
”Este o zi extrem de importantă, în primul rând pentru că cei mai buni dintre elevii liceului, care anul acesta au participat la faze diferite ale competițiilor școlare și mă gândesc aici inclusiv la fazele naționale au fost premiați în primul rând cu diploma de onoare a Colegiului care va rămâne în portofoliul lor, sper, pentru tot restul vieții dar și cu sprijinul asociației părinților care au acordat simbolic și o sumă de bani pentru cei mai merituoşi dintre ei. Azi au fost premiați 60 de elevi . Această zi este importantă și pentru faptul că se lansează unul dintre cele mai noi numere al revistei franceze „Nos essais” serie nouă ”, a precizat Ioan Pop, directorul Colegiului Național Mihai Eminescu.
În curte, elevii au continuat cu activități interesante așteptând să le treacă pragul elevii de clasa a VIII a pentru a le arăta ce ar putea să câștige dacă ar opta pentru această școală .
Păstrând mereu echilibrul între tradiţie şi modernitate elevii şi profesorii împreună încearcă să menţină statutul de şcoală-etalon, pe care îl are Colegiul în învăţământul românesc.