More


  Comisia SRI a declanşat un control

  - Advertisement -

  comisia-sri

  Comisia parlamentară de control asupra activităţii SRI a declanşat luni un control de legalitate care vizează modul în care SRI a respectat legea în cazul Hexi Pharma şi va solicita Serviciului informaţii privind clasificarea acestui caz drept un caz de securitate naţională.

  “Conform procedurii legale şi instituţionale, am declanşat controlul de legalitate solicitând Serviciului Român de Informaţii să transmită în scris răspunsul la controlul Comisiei pe acest caz”, a declarat preşedintele comisiei, Georgian Pop.

  Având în vedere decizia CCR care interzice orice implicare a serviciului în procedura de urmărire penală şi faptul că la Parchetul General se află deja un dosar penal, Georgian Pop spune că atribuţiile Comisiei vizează doar verificarea respectării legislaţiei de către Serviciul Român de Informaţii.

  “Comisia va solicita Serviciului Român de Informaţii informaţii privind clasificarea acestui caz ca un caz de securitate naţională şi tot ceea ce derivă din această clasificare. În prezent, la nivelul P.I.C.C.J se află în lucru un dosar penal pe numele proprietarului HEXI Pharma, iar Serviciul Român de Informaţii nu are atribuţii legale în materia cercetării penale interdicţia fiind expres reglementată în legea de organizare. Mai mult, odată cu decizia Curţii Constituţionale nr. 51/2016, implicarea Serviciului Român de Informaţii în orice activitate de natură judiciară legată de un dosar aflat pe rolul PICCJ sau oricărei alte unităţi de parchet a devenit ilegală şi prin urmare exclusă”, a mai spus Georgian Pop, potrivit unui comunicat de presă al comisiei.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img