More


  Doamna Stanca a “împlinit” 200 de ani

  - Advertisement -

  Cea mai veche şcoală din municipiul Satu Mare s-a aflat ieri la ceas aniversar. Este vorba despre Colegiul Naţional Doamna Stanca, şcoală care a împlinit 200 de ani de la înfiinţare şi de activitate.

  Colegiul este cea mai veche școală din județ și municipiul Satu Mare și face parte dintre instituțiile de învățământ cu îndelungată tradiție la nivel național. Clădirea datează din anul 1814, dar școala funcționează din 1816 când a devenit Gimnaziu Catolic Regesc.

  Evenimentul a început cu dezvelirea plăcii comemorative „200 ani de tradiție în învățământul sătmărean”, amplasată pe clădirea liceului.

  În cele două secole de istorie, viața acestei școli a fost marcată de prezența unor personalități cum ar fi Petru Bran, dr. Vasile Lucaciu, Ioan Slavici și au absolvit aici mulți oameni de seamă ce reprezintă comunitatea sătmăreană la nivel național și internațional.

  Continuarea a avut loc la Filarmonica Dinu Lipatti unde s-a lansat albumul monografic intitulat „O istorie a Colegiului Național Doamna Stanca”.

  „200 de ani de tradiție în învățământul sătmărean este jubileul Colegiului Național „Doamna Stanca”. Noi suntem cea mai veche școală din județul și municipiul Satu Mare. Este un eveniment unic în municipiu și județ, un eveniment unic în care sărbătorim munca tuturor profesorilor care s-au perindat pe perioada acestor 200 de ani în clădirea școlii noastre. Mândria foștilor absolvenți care ne onorează astăzi cu prezența lor și care ne-au demonstrat că această școală și tradiție de 200 de ani în școala noastră se păstrează. Este un moment emoționant pentru mine ca director al colegiului” a transmis cu emoţie Annamaria Maruşca, directoarea Colegiului Naţional Doamna Stanca.

  Pe lângă dezvelirea plăcii comemorative „200 ani de tradiție în învățământul sătmărean”, amplasată pe clădirea liceului, cabinetele din colegiu au primit nume ilustre, majoretele au defilat din curtea liceului până la intrarea în Filarmonică, timp în care elevii colegiului au lansat baloane și porumbei.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img