More


  Dor de Satu Mare sau…

  - Advertisement -

  dor-de-satu-mare2

  Sunt puţini cei care ştiu cum arăta municipiul Satu Mare în momentele sale de glorie. Mulţi sunt, însă, cei care îşi doresc ca pe Sătmarul de altădată să nu se aşeze praful uitării. Astfel, în cadrul colegiului Prefectural un subiect important a fost acela al clădirilor de patrimoniu din municipiul Satu Mare.

  Imola Kiss, consilierul Direcţiei pentru Cultură Satu Mare, a prezentat o scurtă plimbare în oraşul nostru. Un oraş format din clădiri eclectice, predominat de stilul secession, cu ancandramente baroc pe lângă care trecem zi de zi indiferenţi.

  O parte din clădiri, precum Teatrul de Nord sau Casa Breslei Cizmarilor, au fost reabilitate, însă celelalte au rămas doar cu amintirea gloriei de altădată. Era suficientă o privire către Casa Albă a Sătmarului pentru a simţi că trăieşti într-o societate în care eleganţa, educaţia şi rafinamentul au întâietate. Acum, însă, aceasta se află într-o stare deplorabilă.

  „Aceste clădiri trebuie prezentate în faţa noului Consiliu Local al oraşului. E păcat pentru că, într-adevăr, este o istorie care se derulează în faţa noastră. Cred că sosirea domnului Mircea Drăgan la conducerea Direcţiei pentru Cultură este de bun augur, deoarece mută centrul de importanţă a activităţii acestei instituţii către zona de patrimoniu”, a declarat prefectul Radu Bud.

  Esenţa oraşului este una deosebită şi aşteaptă să fie descoperită de ochiul fin al iubitorului de frumos.
  Ioana Simion  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img