More  Drum de legătură între Autostrada M3 şi Autostrada Transilvania

  - Advertisement -

  carei

  Drum de legătură între Autostrada M3 şi Autostrada Transilvania. Acesta este proiectul primarului municipiului Carei, Kovacs Eugen. În acest sens, ministrul Dezvoltării Naţionale din Ungaria, Sesztak Miklos, a efectuat sâmbătă o vizită în municipiul Carei. Acesta a fost însoţit de preşedintele Consiliului Judeţean Szabolcs- Szatmar- Bereg, Sesztak Oszkar.

  Proiect susținut de Budapesta
  Delegația maghiară a fost primită de primarul Eugen Kovacs. Edilul a prezentat specificul economiei careiene, apoi a ridicat o problemă importantă pentru întreprinzătorii din zonă. Este vorba de infrastructura rutieră, care trebuie dezvoltată în continuare, asigurându-se o legătură pe ruta Vallaj – Carei- Tăşnad- Marghita între Autostrada M3 din Ungaria, situată la mai puţin de 50 de km de Carei, şi viitoarea Autostrada Transilvania. ”Am primit sâmbătă vizita ministrului Dezvoltării Naţionale din Ungaria, Seszták Miklós. În cadrul întâlnirii am ridicat problema necesităţii legării autostrăzii M3 din Ungaria cu Autostrada Transilvania, pe ruta Vallaj – Carei- Tăşnad- Marghita. O asemenea legătură ar face mult mai atractivă zona Careiului pentru eventualii investitori”, a declarat Kovacs Eugen.

  Guvernul Ungariei lucrează deja la proiect
  Ministrul Sesztak a dat asigurări că Guvernul Ungariei are deja un proiect de a lega punctul de trecere a frontierei Vallaj de Autostrada M3. Ministrul Sesztak i-a îndemnat pe întreprinzătorii prezenţi la întâlnire să încerce să acceseze fonduri în cadrul programelor derulate în Ungaria, respectiv să încerce să obţină finanţări direct de la Bruxelles. Apoi, ministrul Guvernului de la Budapesta a răspuns întrebărilor adresate de întreprinzători.

  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts