More


  Eroii neamului, comemoraţi la Satu Mare

  - Advertisement -

  eroi-(2)

  Trei sărbători au fost marcate ieri în municipiul Satu Mare: Ziua Independenţei, Ziua Victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-al II-lea Război Mondial şi Ziua Uniunii Europene.

  Autorităţile judeţene şi locale au scos în evidenţă aceste sărbători prin depuneri de coroane şi prin defilarea Gărzii de Onoare.

  Programul a început la ora 11.00, în Cimitirul Eroilor, unde autorităţile judeţene şi locale au participat la un parastas în memoria eroilor căzuţi în cel de-al doilea Război Mondial, după care au depus coroane de flori.

  „Astăzi sărbătorim trei evenimente deosebite. Am marcat în acest moment, aici, la Cimitirul Eroilor, în primul rând, pe acei eroi căzuţi la datorie în cel de-al doilea Război Mondial, având în vedere faptul că 9 Mai marchează şi Ziua Victoriei aliaţilor împotriva fascismului. Sigur, gândul ne duce, în primul rând, la acei eroi care s-au jertfit pentru ţara noastră”, a spus prefectul Radu Bud.

  Profunzimea momentului a fost accentuată şi de intonarea imnului naţional, care a avut loc în cimitir.

  „Este un moment solemn! Am venit să depunem o coroană la mormântul eroilor noştri. Trebuie să îi cinstim şi să îi respectăm pentru că datorită lor trăim astăzi într-o ţară liberă şi demnă”, a spus primarul Dorel Coica.

  eroi-(1)
  La final, cu toţii s-au îndreptat către Monumentul Ostaşului Român, unde ceremonia a debutat cu intonarea imnului naţional, iar mai apoi a avut loc depunerea de coroane.

  „Ziua de azi are o triplă semnificaţie. E de datoria noastră să ne înclinăm în faţa eroilor căzuţi în aceste bătălii, astfel încât noi, astăzi, putem sărbători această zi în libertate, bună înţelegere şi în unitate. La mulţi ani, România! La mulţi ani, Europa!”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef.
  La final Garda de Onoare a defilat preţ de câteva minute în faţa tuturor celor prezenţi. Au fost momente pline de însemnătate şi emoţie, în special pentru cei mai înaintaţi în vârstă, care au înţeles cel mai bine semnificaţia evenimentelor.

  Ioana Simion



  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img