Florin Gardoş aşteaptă cu nerăbdare reîntoarcerea în Premier Leagueflorin-gardos-(1)

Anul 2015 a fost unul de coşmar pentru fotbalistul Florin Gardoş care din cauza unei accidentări ( ruptură de ligamente încrucişate) a stat mai bine de opt luni pe tuşă. Din fericire pentru el această perioadă mai puţin plăcută a luat sfârşit, astfel că jucătorul celor de la Southampton este complet refăcut şi dornic să revină în iarbă, acolo unde se simte cel mai bine orice fotbalist. Am profitat de prezenţa lui la Satu Mare şi am realizat un mic interviu despre ultimele noutăţi din viaţa lui sportivă cât şi despre planurile sale de viitor.

GNV – Cum te simţi în momentul de faţă şi cât vei sta la Satu Mare?
F.G. – Momentan mă simt excelent însă am avut şi perioade mai puţin plăcute. Dacă în 2014 mi s-a îndeplinit un vis, acela de a juca în Premier League (n. r. Florin Gardoş a fost transferat de la Steaua Bucureşti la echipa de primă ligă engleză FC Southampton), anul 2015 nu a fost atât de grozav pentru mine deoarece o accidentare stupidă, la un meci de pregătire, m-a ţinut departe de gazon opt luni, una dintre cele mai grele perioade ale mele ca şi fotbalist. E bine însă că acest coşmar a luat sfârşit iar în momentul de faţă sunt recuperat sută la sută. Cât priveşte şederea mea la Satu Mare, aceasta va fi până luni însă trebuie să spun că vin de fiecare dată cu mare drag în oraşul meu natal, aici unde am încă mulţi prieteni şi desigur unde este familia mea.

GNV – Cum au primit cei de la Southampton accidentarea ta?
F.G. – Sigur că atunci când am fost transferat la „Sfinţi” cei din staff aveau mare încredere în mine însă şi ei ştiu că o accidentare se poate întâmpla oricui şi în orice moment aşa că mi-au dat credit şi după nefericitul eveniment. Chiar şi noul antrenor Koeman mi-a dat credit, dovadă că nu a mai transferat niciun fundaş central ceea ce indică o iminentă revenire a mea pe teren, dar şi faptul că rămân un jucător pe care Southampton se poate baza şi în viitor.

GNV – Cum te simţi în Anglia?
F.G. – Hmm, ca şi peştele în apă. Este ţara unde chiar mă simt excelent. Îmi place totul aici: oamenii, stilul de viaţă, colegii de la club, civilizaţia. Eu locuiesc în Winchester, fosta capitală a Anglei în secolele X-XI, deci un oraş plin de istorie şi cu o arhitectură care te trimite în timpuri imemoriale. Totul este perfect.

GNV – Cum s-au descurcat colegii tăi de la Southampton fără tine în teren?
F.G. – Se pare că s-au descurcat destul de bine din moment ce au terminat pe locul şase în Premier League, într-unul dintre cele mai tari campionate din lume. Este un loc ce le permite ca din sezonul următor să evolueze în Europa League.

Florin-Gardos

GNV – Care este starea ta de spirit în momentul de faţă?
F.G. – Sunt într-o stare foarte bună, pot să zic recuperat deplin şi cu o mare foame de fotbal. Am evoluat deja câteva meciuri la echipa de tineret a clubului şi pot să spun că nu mai simt nici o durere la piciorul operat.

GNV – Totuşi cred că ai un mare regret că recuperarea ta nu s-a putut face mai repede astfel încât să poţi prinde şi lotul pentru Euro 2016.
F.G.– Absolut, ăsta este marele meu regret. E bine însă că am pus capăt unui sezon foarte greu, în care singurul obiectiv a fost să mă refac după accidentare şi să ajung în Franţa cu echipa naţională. Sunt bucuros că m-am refăcut, dar dezamăgit că nu am reuşit asta mai devreme.

GNV – Ce evoluţie crezi că vor avea „tricolorii” la acest turneu final. Vor ieşi din grupă?
F.G. – Eu cred că vor avea o evoluţie bună, dată de unitatea grupului, şi dă-mi voie să spun că avem şanse mari să ieşim din grupă, mai ales că există şi varianta de a merge mai departe şi o a treia echipă. Plus că şi grupa nu este cea mai dificilă, asta neînsemnând deloc că echipe precum Albania sau Elveţia sunt de lepădat. Cât priveşte marea favorită , Franţa, sper să facem un meci mare în compania lor, iar un rezultat de egalitate ar fi perfect. În orice caz le voi ţine strâns pumnii, în faţa televizorului şi dacă ne vor da ocazia să sărbătorim în stradă o voi face şi eu cu ceilalţi suporteri.

GNV – Unde te-ai gândit să-ţi petreci vacanţa de vară?
F.G. – Până luni voi sta la Satu Mare după care o săptămână voi merge, împreună cu prietena mea, în insulele Mauritius iar pe urmă voi sta o perioadă în Bucureşti. O să mai am o săptămână de vacanţă în Grecia, împreună cu prietenii mei din Satu Mare după care back in business în Anglia.

GNV- Apropo, mai eşti la curent cu fotbalul sătmărean?
F.G. – Absolut. Ştiu că Olimpia a avut un start ezitant de campionat însă în play out s-a mai redresat. Din câte mi-a spus Marius Şuta, la a cărui nuntă voi dansa în această sâmbătă, ar mai fi nevoie de patru puncte ca Olimpia să fie sigură că rămâne în Liga a 2-a. Sper din suflet ca şi din sezonul următor sătmărenii să poată viziona meciuri spectaculoase pe stadionul Municipal, fiindcă mi-aduc aminte cu mare drag de perioada când eram copil şi veneam, împreună cu tata, să vedem jocurile Olimpiei, care atunci evolua în Liga 1.

Nicolae Ghişan

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts