More


  Grevă de avertisment la Transurban

  =

  transurban

  O parte dintre angajații operatorului local de transport public – Transurban Satu Mare – au intrat de ieri în grevă de avertisment. Este vorba despre șoferi. Aceștia cer renegocierea salariilor, pe care le consideră destul de mici. Conducerea societăţii spune că această grevă este ilegală.

  Şoferii vor salarii mai mari
  Concret, șoferii acuză faptul că salariile au rămas nemodificate în ultimii ani, cu toate că salariul minim pe economie a crescut. Mai mult, șoferii cu experiență și calificare ar câștiga la fel ca și șoferii fără experiență, aceștia solicitând și sporuri.

  Fiind vorba doar despre o grevă de avertisment, călătorii nu au avut de suferit, autobuzele circulând în mod normal.

  Ce spune conducerea Transurban
  Directorul Transurban, Ionuț Bujor, consideră că totul nu este decât o strategie a sindicaliștilor, bine pusă la punct, în condițiile în care se formează o comisie paritară pentru renegocierea Contractului Colectiv de Muncă. Mai mult, Ionuț Bujor consideră greva șoferilor ilegală, deoarece actualul Contract Colectiv de Muncă este valabil. “Sindicatul Liber Transurban a sesizat la data de 13.05.2016 conducerea Transurban asupra faptul că intenţionează să demareze o grevă „japoneză” (de avertisment) deşi au fost informaţi că o astfel de acţiune ar încălca art. 164 din Legea 62/2011 privind dialogul social (…). Totodată în cadrul şedinţelor de negocieri s-au discutat solicitările emise de către Sindicat, iar Patronatul, la ultima şedinţă, a propus introducerea sporului de stres şi a sporului de week-end în salariul de bază al şoferilor, restul sporurilor rămânând valabile, nicidecum nu a fost vorba de a fi tăiate, fiind doar o propunere care ar fi urmărit în esenţă mărirea salariilor de bază ale şoferilor. (…). Astfel, un salariu de încadrare de 1250 lei cum precizează colegul nostru în presă ajunge la un brut mediu de 2200 lei plus tichete de masă, iar în unele cazuri chiar şi la 2600 lei brut, plus tichete de masă. Comparaţia cu societăţile de transport similare din ţară considerăm că ar trebui să fie făcută raportându-ne la salariul brut al fiecărui angajat, întrucât sporurile acordate de societatea noastră nu se regăsesc în totalitate în sporurile acordate de societăţile similare, iar ca şi nivel salarial brut, societatea noastră regăsindu-se în media naţională pentru societăţile de transport similare (…)”, se arată într-un comunicat de presă remis de către conducerea Transurban.

  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img