Grevă generală iminentă la Transurbantransurban

Greva generală este iminentă la Transurban. Şi asta pentru că cele şase runde de negocieri dintre patronat şi sindicat au eşuat. În acest moment, cele două părţi se află în procedură de conciliere la Inspectoratul Teritorial de Muncă Satu Mare. Pe cale de consecinţă, angajații Transurban SA Satu Mare ar putea intra săptămâna viitoare în grevă generală. Anunţul a fost făcut de managerul Transurban, Ionuţ Bujor, în şedinţa Consiliului Judeţean.

Ce spune conducerea Transurban
Managerul Transurban, Ionuț Bujor, a declarat că este imposibil să se ajungă la o înţelegere cu sindicaliştii, în condiţiile în care satisfacerea doleanţelor ar însemna încălcarea legilor în vigoare. ”Am avut până acum șase runde de negocieri cu reprezentanții sindicatelor dar încă nu am ajuns la o înțelegere. Ultima întâlnire cu sindicatul urmează să aibă loc luni. Dacă nu ajungem la o înțelegere, atunci este foarte posibil ca atunci să fie declanșată o grevă generală, lucru ce ar bloca transportul public în comun. Dacă am da curs cerințelor sindicatului atunci am depăși bugetul societății și am încălca legea. Dacă se ajunge la o situație de reorganizare a societății am putea satisface cerințele sindicatului, dar acest lucru durează până la trei luni”, a declarat Ionuț Bujor.

Ce spun consilierii locali
Consilierul local PNL, Adrian Albu, care a spus că vorbeşte în numele consilierilor locali, a adresat o rugăminte sindicaliştilor: să lase protestele până după alegeri. ”Le înțelegem problemele, suntem de acord cu ele, dar suntem blocați de lege. Ne angajăm ca după alegeri reprezentanții Consiliului Local să participe la discuțiile cu sindicatul de la Transurban. Suntem la 10 zile înainte de alegeri și nu trebuie să transformăm această problemă în una politică”, a conchis Adrian Albu.

Ciprian Bâtea

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts