Guvernul Cioloş – temă de campanieMass-media a relatat în ultima vreme despre întâlnirile pe care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, le-a avut cu copreşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, pentru a analiza şansele instalării unui nou Guvern, politic, după alegerile locale din 5 iunie. Deocamdată social-democraţii au decis să aibă răbdare, în condiţiile în care actualul Guvern comite gafă după gafă, iar PSD punctează electoral, campania sa decurgând conform planului stabilit.

Totodată, Liviu Dragnea a susţinut că o moţiune de cenzură ar însemna intrarea PSD într-un război de uzură cu preşedintele Klaus Iohannis pe marginea desemnării unui nou prim-ministru. În cazul în care moţiunea de cenzură ar duce la căderea actualului guvern, preşedintele Iohannis are posibilitatea de a-l nominaliza în fruntea unui nou executiv tot pe Cioloş sau pe oricine altcineva, intrându-se astfel într-o instabilitate care nu ar face bine nimănui. „Dar încă evaluăm”- a declarat Liviu Dragnea după o nouă discuţie cu Călin Popescu Tăriceanu.

Menţinută în actualitate, ideea instalării unui nou guvern, politic, este una inspirată din punct de vedere electoral, iar roadele ei s-ar putea constata la urne în 5 iunie, cu avantaje pentru PSD şi ALDE.

Pe de altă parte s-a stabilit, după cum se ştie, ca alegerile locale să se desfăşoare într-un singur tur de scrutin. Astfel, PSD are şanse mari să obţină un scor substanţial în 5 iunie. Plecând de aici, dărâmarea guvernului actual va reprezenta mai mult decât o strategie de campanie, cum a fost etichetată. Ea se va transforma într-un obiectiv constant, cel puţin din două motive întemeiate. PSD poate să evoce rezultatele fostului guvern condus de Victor Ponta şi, totodată, să taxeze neîmplinirile actualului guvern de tehnocraţi, care i-a decepţionat profund pe cei care au crezut în şansele lui.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts