More  Karate-ul, aproape de a deveni sport olimpic

  - Advertisement -

  karate1

  Crema karate-ului românesc s-a strâns în week-end la Satu Mare. După 12 ani, orașul nostru a găzduit o nouă ediție a Campionatului Național de karate. Iar evenimentul s-a bucurat de prezența întregii conduceri a Federației Române de Karate . Iar la start am avut peste 250 de sportivi de la cluburi din țară la sala Traian Vuia.

  De la cluburile sătmărene, CS Samuraiul, ACS Energy Kardio, Karate Do Carei şi ACS Yakuza, au participat peste 80 de karateka . Rezultatele le vom publica în ediția de mâine. Organizarea s-a dovedit a fi ireproşabilă, lucru susţinut şi de oamenii mari ai karate-ului românesc. Au ajuns la Satu Mare oameni importanţi ai acestui sport. Printre mulţi alţii, îi menţionăm pe Octavian Amzulescu – preşedintele Federaţiei Române de Karate, pe Cristian Bogza – secretar general ESKU pe Europa şi vicepreşedinte FRF, pe Adrian Ghinea – director sportiv FRK şi preşedintele ESKU în România. Iar deschiderea oficială a fost onorată de prezența prefectului Radu Bud, a senatorului Pataki Csaba, a deputatului Gabor Kereskenyi și a altor oficialități locale și a unor foști campioni ai karateului sătmărean.

  karate3

  La eveniment a participat şi Ştefania Sandu, o fostă mare campioană în acest sport. La festivitatea de deschidere au fost alături şi autorităţi locale. Un reportaj de la aceste campionate și un interviu cu Ștefania Sandu, luni seara la Nord Vest TV în cadrul emisiunii Săptămâna sportivă.

  Ieri la o zi după încheierea concursului, s-a organizat o conferinţă de presă la care au participat: Octavian Amzulescu, Cristian Bogza, Adrian Ghinea, Robert Magoş – preşedintele AJK Satu Mare şi CS Samuraiul, Otto Kovacs – directorul de marketing AJK, Gabor Kereskenyi – deputat şi preşedinte onorific AJK şi Magyar Lorand – consilier local.

  “Mă bucur că am revenit în Satu Mare şi că am participat la o competiţie care s-a desfăşurat fără probleme, nu s-au înregistrat accidentări, iar atmosfera a fost una corectă. Federaţia noastră este în plină dezvoltare, avem oameni în ţară pasionaţi de karate. Unul dintre ei este şi domnul Robert Magoş, un exemplu pentru oamenii de sport din ţară. Sper ca în curând Satu Mare să aibă o sală polivalentă, iar în 3 august aşteptăm o veste bună. Va fi ziua în care aflăm dacă karatele WKF va deveni sport olimpic, iar eu consider că în proporţie de 95% sportul nostru va participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020”, ne-a spus Octavian Amzulescu.

  “Campionatul de la Satu Mare s-a bucurat de succes. Din Satu Mare sunt câţiva sportivi pe care i-am luat în evidenţă pentru loturile naţionale”, a precizat şi Adrian Ghinea.

  karate4

  ”Mă știți ca un om apropiat de sport, un om de echipă. Felicit organizatorii pentru ce au reușit să facă la aceste Naționale și sper ca pe viitor să putem avea și o sală polivalentă . Sunt convins că pe viitor împreună cu toți consilierii locali vom susține cu adevărat sportul sătmărean și performanța . Sportul nu trebuie politizat ci dat oamenilor de valoare, profesioniștilor. ” a spus deputatul Gabor Kereskenyi cel care e și președinte de onoare al Asociației Județene de Karate.

  Organizatorii campionatului au fost: Federaţia Română de Karate, Comisia Naţională de karate shotokan ESKU, AJK Satu Mare, CS Samuraiul şi Centrul Cultural “G.M. Zamfirescu”.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts