Lideri în play-out!oli1

Olimpia Satu Mare a reuşit să se impună fără probleme, scor 2-0, în partida disputată, sâmbătă, în compania celor de la CS Metalul Reşiţa, asta după ce şi în urmă cu trei zile sătmărenii câştigaseră la scor de forfait pe terenul reşiţenilor. Partida a contat pentru prima etapă a returului din play out-ul seriei a 2-a, golurile întâlnirii fiind marcate de Adrian Mărcuş (penalty, min10) şi Vasile Buhăescu (min. 55).

Olimpia merge din victorie în victorie şi reuşeşte să-şi păstreze aura de invincibilitate în meciurile din play out-ul seriei a 2-a, ultima victimă fiind cei de la Metalul Reşiţa, echipă virtual retrogradată în Liga a 3-a. Chiar dacă au avut miercuri o deplasare obositoare în Valea Domanului, acolo unde s-au impus cu 3-0, „galben-albaştrii” au abordat deosebit de proaspeţi şi meciul de sâmbătă. Odată cu venirea la timona echipei a antrenorului Mircea Bolba lucrurile s-au schimbat mult în bine în dreptul Olimpiei, acesta reuşind aproape peste noapte să revitalizeze o echipă care la un moment părea că se află în moarte clinică.

Gemenii golului
Partida i-a adus în prim plan şi de data aceasta pe “gemenii golului” Mărkuş şi Buhăescu, autorii celor două goluri ale echipei sătmărene şi totodată golgheterii seriei, primul cu opt goluri marcate iar al doilea cu şapte reuşite.

Meciul a fost unul aproape fără istoric cu o echipă sătmăreană aflată la conducerea ostilităţilor din primul şi până în ultimul minut de joc şi o grupare reşiţeană blazată dar şi virtual retrogradată.

Olimpia a deschis rapid scorul, prin reuşita din penalty a lui Mărkuş (min. 10), acesta reuşind să-l execute cu sânge rece pe portarul Knezevic. Sătmărenii mai puteau beneficia de încă două lovituri de la punctul cu var, perfect justificate, refuzate însă de centralul Andrei Ţiţi. Gazdele au mai avut posibilitatea de a-şi mări avantajul prin acelaşi atacant percutant Mărkuş (min.13), care a şutat în bară şi Buhăescu, al cărui şut a fost respins de Pitulice din fața porții goale.

Partea a doua a întâlnirii s-a desfăşurat după scenariul primului mitan, până şi golul al doilea fiind marcat la 10 minute după venirea de la cabine. Protagonsitul golului etapei a fost Buhăescu care a reluat spectaculos din foarfecă, execuţie care l-a lăsat fără replică pe goalkeeper-ul “rossoneri-lor”. O reuşită la fel de spectaculoasă puteam să consemnăm şi în dreptul lui Dumitru Munteanu (min. 54) , însă şutul acestuia din lovitură liberă, de la mare distanţă, a fost scos de la vinclu de către portarul oaspeţilor.

Moment special în minutul 69
Un moment cu adevărat special şi emotionant s-a petrecut în minutul 69, atunci când meciul a fost întrerupt pentru a se păstra un minut de reculegere în memoria fostului jucător dinamovist Patric Ekeng dar și în memoria victimelor inundațiilor din 14 mai 1970 de la Satu Mare.

Chiar dacă până la sfârşitul meciului ambele echipe mai puteau să înscrie, Mărkuş (min. 64) şi Jamali, şut din patru metri puţin pe lângă (min. 82), tabela a rămas neschimbată iar Olimpia a mai bifat trei puncte în clasament. Victoria de sâmbătă duce echipa din Satu Mare pe primul loc al clasamentului (27 de puncte),asta după ce Vâlcea s-a împiedicat la Cluj (1-2) iar Şoimii Pâncota a câştigat în faţa Unirii Tărlungeni (3-2).

Olimpia Satu Mare: Şuta – Ciul, Tătaru, Onicaş, D. Munteanu (cpt.) – Ianc (65 Kanalos), R. Rus (73 Heil), D. Lukacs, Faur – Buhăescu (85 Bîgiu), Mărkuş.

Metalul Reşiţa : Knezevic – El Abdouni (33 Buzdugan), Maria, Jamali, I. Vlad, Julei, Chira, Vitorovic (cpt.), (75 Costea) Pitulice, Makinde, Kopre (65 Crăciun).

Juniorii U 19 , eliminați din Cupa României
Aventura juniorilor U 19 de la Olimpia în Cupa României s-a încheiat ieri la Cluj Napoca. Elevii lui Lulu Dragomir au cedat fără drept de apel, 1-6 în fața celor de la Viitorul ”Mihai Georgescu”. Unicul gol al galben-albaștrilor a fost marcat de Got.

” Din păcate aici s-a încheiat participarea noastră în Cupa României. Nu putem să ne refacem fizic și să jucăm din trei în trei zile…La condițiile noastre și calificarea în sferturi e o mare performanță” a spus antrenorul Lulu Dragomir. Interesant e că și în sezonul regulat Olimpia a pierdut ambele meciuri în fața celor de la Viitorul .

Florin Mureşan

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts