Lumina Sfântă din Ierusalim, la Satu Marelumina-ierusalim

Pentru al șaptelea an consecutiv, în municipiul Satu Mare, a ajuns Lumina Sfântă de la Ierusalim. Biserica Ortodoxă Română a fost cea care a adus lumina de la Ierusalim în România, respectiv București. Protopopul Ioan Socolan s-a deplasat cu un avion de mici dimensiuni, către București, de unde a adus lumina pentru sătmăreni.

“Cu această cursă am adus lumină în toată Transilvania. Prima escală a fost la Sibiu, unde am fost aşteptaţi de Înaltul Prea Sfinţit Mitropolit Laurenţiu şi a doua escală am făcut-o la Cluj, unde din nou am fost întâmpinaţi de către Înaltul Mitropolit Andrei Andreicuţ”, a spus Ioan Socolan.

De asemenea, preotul ortodox Jan Rusin a venit, la rândul lui, din Slovacia pentru a lua lumină, pentru cei 60.000 de credincioși ortodocși din Slovacia. Acesta a venit pe aeroportul din Satu Mare, unde a oferit o icoană protopopului Ioan Socolan, spunându-i că lumina va ajunge la zeci de mii de credincioși.

Pe lângă preoți, pe aeroport au mai fost de față credincioși, împreună cu prefectul Radu Bud, președintele Consiliului Județean, Adrian Ștef, și parlamentarii Ovidiu Silaghi și Octavian Petric.

La final, cu toții s-au îndreptat spre biserici pentru a duce lumina și pentru a participa la slujba de Înviere, alături de sutele de creștini sătmăreni.
Ioana Simion

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts