More


  Magazinele de jucării, amendate de Protecția Consumatorilor

  - Advertisement -

  jucarii

  Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Satu Mare a desfășurat zilele trecute o acțiune de verificare în magazinele din județ care comercializează jucării. În urma acțiunilor de verificare, au fost controlate jucării în valoare de 21.944 lei, din care au fost oprite temporar de la comercializare jucării în valoare de 4.081 lei și aplicate sancțiuni contravenționale cu avertisment și amenzi în valoare de 23.000 lei.

  Nereguli una și una
  Astfel, la șase operatori economici din Satu Mare jucăriile nu aveau traduse în limba română avertismentele şi instrucţiunile de pe ambalaj privind vârsta utilizatorilor și faptul că acestea conțin piese mici, care pot fi înghițite sau nu aveau traduse în limba română instrucțiunile de utilizare. La trei operatori economici din Satu Mare care comercializau jucării (păpuși, jucării, avioane, excavatoare) fie nu erau traduse toate informațiile referitoare la utilizare, acestea fiind doar în limba maghiară, fie nu aveau menționate avertismentele referitoare la utilizarea bateriilor.

  De asemenea, doi operatori economici din Satu Mare care comercializau jucării pe internet nu aveau afișate pe situri toate informațiile la jucării privind caracteristicile, dimensiunile, modul de utilizare sau întreținere, respectiv formularul de retur în cazul în care consumatorul dorește restituirea produselor în cele 14 zile, conform OUG 24/2014.

  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img