Mark Selby, campion mondial pentru a doua oaraselby

Jucatorul englez Mark Selby, cel care pe 22 mai vine la Bucuresti pentru evenimentul Best of Snooker de la Circul Globus, va aduce in Romania si titlul mondial pe care l-a cucerit luni seara la capatul unei finale pasionante cu Ding Junhui, primul jucator chinez ajuns vreodata intr-o finala de Campionat Mondial.

Selby a avut 14-10 avantaj pe tabela inaintea sesiunii decisive de luni seara intr-o finala care se disputa dupa sistemul cel mai bun din 35 de frame-uri, dupa ce meciul fusese reluat luni dupa-amiaza de la 10-7.

In cele din urma, Selby si-a adjudecat trofeul, cu 18-14, si cucereste pentru a doua oara in cariera titlul mondial.

Aflat in a treia sa finala de Campionat Mondial, dupa cea pierduta in 2007 la John Higgins si cea castigata in 2014 in fata lui Ronnie O’Sullivan, Selby a condus in debutul meciului cu 6-0 si a ratat bila albastra pentru un 7-0. Ding a castigat ultimele doua frame-uri ale primei sesiuni (6-2), iar in cea de duminica seara scorul s-a strans la 7-5.

Ding a avut o sansa de a se apropie la un singur frame diferenta la 16-14 insa, dupa un frame extrem de disputat si tacticizat, Selby s-a distantat decisiv la 17-14. In frame-ul urmator avea sa inchida meciul dintr-o singura vizita la masa.

Selby ramane pe primul loc mondial dupa aceasta victorie, iar Ding revine puternic in topul 16, acolo de unde iesise chiar inaintea Campionatului Mondial, fiind nevoit sa dispute calificari pentru a ajunge in faza televizata la Crucible.

“Am simtit mai multa presiune acum decat in urma cu doi ani. Sunt foarte fericit. Mi-am pastrat cel mai bun joc al meu pentru sesiunea decisiva”, a declarat Selby dupa castigarea titlului mondial.
Interesant e că Selby care e originnar din Leicester a câştigat titlul mondial la 10 minute după ce echipa din oraşul său natal a luat mathematic primul titlu în Premier League.
Pentru victoria de la Crucible noul campion mondial a fost recompensat cu 330.000 de lire sterline.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts