More


  Ne pleacă sportivii de valoare din Sătmar

  - Advertisement -

  suti

  Şcoala sătmăreană de scrimă pare că a devenit în ultimii ani doar o pepinieră pentru alte cluburi mult mai puternice financiar şi mai bine organizate din ţară, şi nu numai.

  Sunt deja cunoscute cazurile spadasinelor Amalia Tătăran, Simona Pop sau Veres Greta , ca să vorbim doar de ultimele generaţii, care au ales să se transfere la Dinamo sau Steaua pentru a putea face şi performanţe şi ceva bănuţi.

  La floretă povestea e mai veche… Ani la rând de la fostul Centru Olimpic din Satu Mare şi de la CS Satu Mare au plecat sportivi care mai apoi au reprezentat alte cluburi din ţară la competiţii puternice, unii chiar la Jocurile Olimpice. Anul trecut trăgeam un semnal de alarmă după plecarea lui Bogdan Dascălu de la CS Satu Mare la Cluj Napoca. Nu l-a auzit nimeni, dintre cei care conduc destinele sportului sătmărean , căci iată în 2016 a plecat şi vârful noii generaţii, Bodo Beniamin.

  Antrenorul Arnold Izsaki, cel care l-a descoperit în urmă cu vreo 10 ani la Şcoala “Constantin Brâncoveanu” pe Bodo Beniamin a declarat : “Va merge la facultate la Timişoara, iar alături de noul club va avea posibilitatea să participe la mai multe concursuri. Va fi mai bine pentru el. Aici acasă nu prea avea cu cine să tragă, acolo va merge în cantonamente, la concursuri, nu o să întâmpine probleme cu echipamentul. Are posibilităţi mai multe. Este o pierdere pentru clubul sătmărean, dar trebuie să ne gândim şi noi la viitorul copilului, să fie ok. Să nu uite de unde a început!”.

  Dar oare nu era mai interesant dacă i-am fi ţinut noi la Satu Mare pe aceşti tineri, să le oferim un salariu, condiţii bune şi apoi să ne mândrim cu ei ca participanţi la Europene, Mondiale sau Olimpiadă?

  A plecat şi un sabrer!
  Tot la capitolul plecări îl avem şi pe Balc Dávid, sabrerul din Lazuri care la doar 13 ani s-a transferat la un club din Nyiregyhaza. Acesta a şi participat in weekend la Campionatul Regional al Ungariei şi a luat aurul la categoria “Bambini”! Şi la individual şi cu echipa!

  Iar la categoria copii a luat bronzul şi la individual şi cu echipa.

  Fără medalie, deocamdată, la Europenele U 23
  Ieri au avut loc la Europenele U 23 de scrimă probele individuale la spadă feminin şi floretă masculin. Am avut şi trei sătmăreni, dar care sunt legitimaţi la cluburi din alte judeţe.

  La spadă feminin, cel mai bun rezultat l-a înregistrat sătmăreanca Greta Vereş (CSA Steaua). În turul al doilea a dispus de Maria Zakircenko (Georgia) cu 15-12, în optimi a trecut de ucraineanca Iulia Svistil cu 15-14, dar a pierdut în sfertul de finală cu rusoaica Daria Martiniuk, cu 13-15. Amalia Tătăran (CS Dinamo), învinsă în optimi de Martiniuk cu 15-9, s-a clasat pe locul 10. Au participat în total 68 de spadasine.

  La doar 18 ani, Benjamin Bodo, acum la Poli Timişoara, a reuşit să termine pe locul 29 la proba individuală de floretă. La această proba s-au înscris 59 de floretişti.

  Vereş şi Tătăran vor trage pentru România în proba pe echipe programată astăzi.

  Sincere condoleanţe, Petru Kuki!
  Sătmăreanul Petru Kuki trece prin momente deosebit de grele pricinuite de trecerea în neființă a tatălui drag, Adalbert.

  Fost arbitru internațional la cel mai înalt nivel, Petru Kuki este expert al Federației Internaționale de Scrimă și, din 2013, membru în Hall of Fame-ul FIE.

  Colegii şi prietenii din scrima sătmăreană îi transmit sincere condoleanțe lui Petru Kuki!

  Bunul Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace!  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img