O finală pentru Patrick Ekengdinamo

“Roş-albii” sunt determinaţi să cucerească a 14-a Cupă din istorie în memoria jucătorului care a purtat tricoul cu numărul 14, iar căpitanul Paul Anton spune că îşi doreşte să-i poată dedica victoria camerunezului.

“Trebuie să câştigăm pentru Patrick. Vom încerca să câştigăm trofeul. Nu avem nicio teamă, din păcate apar şi astfel de moment în fotbal. Se pot întâmpla şi pe stradă, nu doar pe terenul de fotbal”, a declarat Paul Anton.

Evident încă afectat de tragedie,careianul Eric Bicfalvi s-a rezumat la o declaraţie scurtă, dar foarte expresivă, despre fostul său coleg: “Sunt convins că s-a spus tot ce se putea spune despre dispariţia colegului nostru. Nu ştiu ce aş mai putea adăuga. Eu cred că noi suntem grădina lui Dumnezeu, iar El îşi alege cele mai frumoase flori! Sunt convins că Patrick este într-un loc frumos acum!”

Mijlocaşul lui Dinamo a vorbit şi despre viitorul său în Ştefan cel Mare şi a precizat că încă nu a primit nicio propunere de prelungire a înţelegerii scadentă în această vară, deşi ar fi dispus să continue la clubul roş-alb.

“Sincer nu m-a contactat nimeni în perspectiva rămânerii mele la Dinamo. Important acum e meciul de mâine. Nu a venit nimeni la noi, nici măcar cu o bomboană. Nu a venit nimeni să povestim despre o prelungire a contractului. Eu sunt dispus să rămân aici, dar trebuie să mi se şi propună acest lucru. Trebuie să ridicăm capul şi să câştigăm pentru Patrick. La astfel de meciuri numărul fanilor contează. S-au vândut foarte multe bilete, iar ceea ce s-a întâmplat ne-a unit şi mai mult. Cred că ne vor împinge de la spate şi alături de ei vom reuşi să luăm trofeul”, a declarat Eric Bicfalvi pentru prosport.ro.

De partea cealaltă președintele CFR-ului, Iuliu Mureșan este de acord să trimită trofeul Cupei României în Camerun, ca ultim omagiu pentru Patrick Ekeng, în eventualitatea în care CFR se va impune. Problema este că va fi trimisă doar o replică a trofeului, originalul urmând a rămâne la FRF.

“Sper să luăm Cupa pentru a patra oară. Sper să facem un meci bun şi să luăm trofeul. Echipa a evoluat peste aşteptări ţinând cont de toate problemele pe care le-am avut. La cum am jucat merităm să fim în play-off, dar am avut acele depunctări. Din Cluj vor veni 600 de suporteri, probabil că vom avea în jur de 1.000 de fani. Dinamo a mers foarte bine, poate un pic peste condiţii şi jucători. Un merit mare îl are Rednic. Dacă li se aprobă la TAS, Dinamo poate juca în cupele europene, m-aş bucura să se întâmple asta. Miriuţă ar putea fi o soluţie pentru Dinamo. Şi pentru noi ar fi o soluţie, dar eu nu mă gândesc la o schimbare de antrenor. Conceicao m-a asigurat că rămâne, colaborăm bine, suntem o familie unită.

Am vorbit cu Dănciulescu despre acest lucru, dar Cupa aparţine Federaţiei. Este un trofeu făcut din argint. Nu ştiu dacă putem trimite ‘originalul’, dar vom trimite o replică. Nu cred că FRF vrea să trimită Cupa originală”, a declarat Iuliu Mureşan la ProSport LIVE.

Finala Cupei României se joacă în această seară de la ora 21,30 pe Arena Națională și va fi transmisă de PROTV și Dolce Sport.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts