More


  O nebunie de week-end!

  - Advertisement -

  Afis-2016

  Luna mai e una plină cu evenimente sportive majore organizate la Satu Mare. Greu mai găsești locuri de cazare la hotelurile și pensiunile din Sătmar până la finalul lunii … Spadă,karate, dans, fotbal în acest week end, apoi urmează baschet, judo, volei pe plajă , box …de toate pentru toate gusturile iubitorilor de sport.

  Naționalele de spadă la sala Csipler
  Spada deschide seria azi cu Naționalele seniorilor de la sala Alexandru Csipler. E programată în această dimineață competiția la individual iar elevii lui Francisc Csiszar sunt printre favoriții la medalii.

  Avem de apărat titlul naţional cucerit pe echipe anul trecut, şi sperăm la o medalie cât mai preţioasă în proba individuală, sau, de ce nu, medalii. CSM Satu Mare va participa cu campionii Adrian Pop, Adrian Szilagyi, Andrei Timoce şi Bertalan Arkoşi, iar de la CS Satu Mare vom fi reprezentaţi de Adam Macska, Nagy Lehel, Marton Szep, Zoltan Kato, David Ziman, Tudor Surducan, Alexandru Oroian şi Balasz Szilagyi.

  “În proba pe echipe vrem să câştigăm titlul naţional, iar la individual ne dorim o medalie cât mai preţioasă. Sper ca băieţii să prindă trei zile foarte bune”, spune antrenorul Francisc Csiszar. Duminică meciurile decisive vor fi transmise de TVR3.

  Crema karateului românesc la sala Traian Vuia
  ” Aşteptăm sportivi din toate colţurile ţării să participe la provocarea asigurată de această competiţie de înalt nivel, ce se vor angaja să vă ofere un adevărat spectacol datorită experienţei şi antrenamentului îndelungat. Se va folosi regulamentul Shobu Ippon la kumite ce va fi prestat de arbitri de top”, spune Robert Magoș, președintele AJ Karate.

  La Satu Mare și-au anunțat prezența Octavian Amzulescu ,preşedintele FRK, Cristian Bogza –secretarul general al ESKU pe Europa şi vicepreşedinte FRK și Adrian Ghinea director sportiv FRK si presedintele ESKU pe România.
  ”La acest eveniment va participa ca si invitata de onoare o mare campioana din lumea karateului, Ștefania Sandu din București… care are un CV de exceptie, medalie de bronz la CM de WKF”, mai spune Magoș Robert.

  Campionatul are loc la sala de sport a Colegiului Traian Vuia-Unio din Satu Mare şi sunt așteptați sportivi și de la cluburile de karate din judetul Satu Mare afiliate la FRK -ESKU …ACS Energy Kardio , CS Karate do Carei , ACS Yakuza si CS Samuraiul. Deschiderea oficială e programată la ora 14.

  Peste 300 de perechi așteptate la Cupa Sătmarului
  Ajunsă la a 6-a ediție, Cupa Sătmarului la dans sportiv va umple din nou sala mare a LPS de pe strada Ady Endre. Sunt așteptate peste 300 de perechi de dansatori din țară iar competiție, una de ranking, este clar considerată a fi cea mai bine organizată, la acest nivel ,din țară.

  ”De la an la an am încercat să aducem ceva nou, ceva bun în plus la organizare. Am impus respect și cred că de aceea lumea abia așteaptă să vină la Satu Mare. Va fi un concurs elegant, puternic ” a spus directorul de concurs, Otto Varga, la emisiunea Săptămâna sportivă de la Nord Vest TV.

  Competiția e organizată de Royal Dance Club cu ajutorul Primăriei Satu Mare, a Consiliului local și a Consiliului județean și Școlii de Arte. ” Nu vreau să pară o laudă dar la ora actuală Federația Română de Dans Sportiv e cea mai puternică federație din țară. Avem mai mulți sportivi legitimați ca și la fotbal, știu că vă vine greu să credeți dar ăsta e adevărul. Din păcate mediatizarea nu e cea mai bună, dar vom lucra și la acest aspect” a mai spus Otto Varga . Acesta a amintit că de ani buni România e mereu în top la competițiile internaționale…Iar legat de Royal Dance Club, antrenorul Ovidiu Ignat e mândru că de la an la an perechile obțin rezultate notabile și că , pe lângă statutul de buni organizatori, cei de la club contează și la competițiile naționale și internaționale.

  Concursul va începe, sâmbătă la ora 9 iar parada dansatorilor și deschiderea oficială va avea loc la ora 19. Iar duminică dimineață sunt programate alte calupuri pe diferite categorii!

  Olimpia- Reșița la ora 11
  Și Olimpia joacă acasă sâmbătă de la ora 11 și dacă va învinge , din nou, Reșița are șanse chiar să treacă pe primul loc în play out.Miercuri elevii lui Bolba s-au impus în Valea Domanului cu 3-0 prin reușitele lui Mărkuș, Buhăescu și Bîgiu și au trecut pe opt în clasament.

  ”Programul e infernal. Prea s-au aglomerat etapele și mi e teamă doar că nu ne putem recupera. Jucăm sâmbătă acasă, apoi miercuri la Tărlungeni și sâmbăta viitoare iar acasă cu Vâlcea. ” spune antrenorul Mircea Bolba.

  Așadar de azi, preț de trei zile, avem sport de calitate pentru toți…Iar ăsta pare doar începutul căci săptămâna viitoare vin Naționalele de baschet fete la U 14, Mastersul de judo, Balcaniada de volei pe plajă și derby-ul Olimpia –Vâlcea din play out!



  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img