More


  Pistă de karting de 500.000 euro la Ciuperceni

  - Advertisement -

  kart2

  În ultimii ani s-a tot vorbit prin Sătmar de investiţii pentru sporturile cu motor. Nu puţini au fost aceia care chiar au crezut la începutul anilor 2000 că în zona Aeroportului am putea avea chiar o pistă de Formula 1. Care, nu-i aşa, să ne aducă mii de vizitatori în zonă, la competiţiile organizate acolo…

  Timpul a trecut şi peste declaraţii s-a cam aşternut praful… Iată însă că la mai bine de 15 ani de la povestea cu Formula 1, totuşi în judeţ apare o pistă pentru amatorii sporturilor cu motor. E vorba de o pistă de karting pe modelul celor din Occident. O investiţie de 500000 euro făcută de Mihai Ţăran la Ciuperceni care cu siguranţă că a venit ca o …mană cerească pentru practicanţii, nu puţini, de karting din Sătmar şi nu numai.

  kart 1

  Inaugurarea pistei a avut loc ieri la prânz iar după sfinţire şi deja tradiţionala tăiere de panglică, cu mic , cu mare de la preşedintele Consiliului judeţean, Adrian Ştef, la ziarişti sau simpli vizitatori cu toţii au încercat karturile şi au făcut câteva ture pe noua pistă.

  „ E o investiţie inedită în judeţ care cu siguranţă însă că ne va aduce mari beneficii. Şi de imagine şi de aflux de turişti . Pentru zona Ardealului cred că e un punct de atracţie mai ales că nu avem multe investiţii de acest gen aici. Vom încerca să îi sprijinim şi de la Consiliul judeţean pe cei de la Palatul Copiilor şi de la cluburile de karting din judeţ şi să organizăm aici competiţii importante” a spus preşedintele Consiliului judeţean, Adrian Ştef, care a şi fost primul pilot de încercare pe noua pistă.

  Pista are o lungime de 860 m şi deocamdată e destinată doar antrenamentelor.

  Închirierea pistei pentru o zi costă 70 de lei pentru cei care au propriul kart. Iar cei care vor să închirieze pista cu tot cu kart , preţul e de 35 de lei pentru 10 minute.

  „ Mă bucur că avem aici în judeţ o pistă de antrenamente. E o pasiune mai nouă pe care o am după ce l-am tot însoţit pe băiatul meu la curse. Îi îndrum pe părinţi să-i ducă pe cei mici spre karting. E un sport care îi disciplinează şi îi responsabilizează de mici. Eu cred că va avea mare succes această pistă căci la fiecare competiţie la care participăm văd peste 100 de copii numai din zona Ardealului. Care la drept vorbind nu prea au pe unde să se antreneze.” ne-a spus dr. Mircea Muncean care a debutat la 40 de ani în… karting şi care în ultima vreme nu mai lipseşte de la nicio competiţie importantă de gen.

  Administratorul kartodromului,Vasile Viorel Bretan a declarat că pista va sta la dispoziţia doritorilor zilnic de la ora 10-19, mai puţin în zilele de luni când se face revizia.

  „ Încet cred că ne vom face cunoscuţi în ţară şi sper ca în doi ani să avem aici competiţii puternice. Patronul Vasile Ţăran ne a promis că toate încasările de aici vor fi distribuite către modernizarea pistei . Suntem optimişti şi cred că în timp se va demonstra că a fost o investiţie bună pentru sătmăreni” a spus administratorul Vasile Viorel Bretan.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img