Pompieri de…grădiniţăpompier-gradi

Aşa cum se întâmplă an de an, pompierii au susţinut şi sprijinit şi acum etapa judeţeană a concursului „Focul între pericol şi joacă”, organizat de către Grădiniţa „Voinicelul” din Satu Mare, cu sprijinul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Someş” al Judeţului Satu Mare şi al Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Aceaste întreceri sunt dedicate copiilor care vor să cunoască mai multe despre impactul situațiilor de urgență asupra oamenilor și a mediului, precum și celor care doresc să-și depășească propriile limite în ceea ce privește pregătirea fizică.

Astfel, ieri dimineaţă , în curtea grădiniţei organizatoare, echipele de copii ale grădiniţelor din judeţ s-au întrecut pe parcursul mai multor probe specifice situaţiilor de urgenţă. Concurenţii au trebuit să arate că şi-au însuşit informaţiile teoretice referitoare la măsurile de apărare împotriva incendiilor şi că au abilităţile practice şi fizice necesare parcurgerii probelor. Surpriza din partea pompierilor a venit la sfârşitul competiţiei, când tinerilor li s-a permis să folosească furtunul de refulare, dar şi unele materiale din dotarea maşinii de intervenţie a salvatorilor, ulterior urmând a fi premiaţi în funcţie de rezultatele obţinute la concurs.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts