Primăria încearcă redeschiderea Teatrului de Nordteatru

Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, vine din nou în fața consilierilor locali cu un proiect de hotărâre care are în vedere alocarea sumei de 150.000 de lei pentru festivitatea de deschidere a clădirii reabilitate a Teatrului de Nord. Totul se va întâmpla azi, în cadrul ședinței de Consiliu Local.

Același proiect, o nouă încercare
Din câte se pare, sunt posibilităţi mari ca UDMR și PNL să respingă din nou proiectul, după ce acesta a mai fost respins în ședința trecută a Consiliului Local. ”Se aprobă suplimentarea cu suma de 150.000 lei a Bugetului de venituri şi cheltuieli al Teatrului de Nord Satu Mare. Suma va fi acoperită exclusiv din veniturile proprii ale municipiului Satu Mare. Bugetul rectificat în valoare de 5.550.000 lei va fi repartizat după cum urmează: 4.207.000 lei reprezintă cheltuieli de personal, 1.343.000 lei pentru asigurarea cheltuielilor cu bunuri şi servicii”, se arată în proiectul de hotărâre inițiat de primarul Dorel Coica.

Ce spune primarul Dorel Coica
Primarul Dorel Coica a declarat că poziția celor două formațiuni politice din opoziție nu face altceva decât să afecteze viața culturală din Satu Mare. ”Întrucât lucrările la noua clădire a Teatrului de Nord au fost finalizate, cele două secții, română și maghiară, au dorit organizarea unui eveniment de inaugurare la care să participe Televiziunea Română pentru a face un film de promovare a clădirii reabilitate. Acest eveniment atât de așteptat de sătmărenii iubitori de teatru ar fi inclus patru spectacole programate pentru a marca întoarcerea în sala de spectacole a Teatrului de Nord. Din păcate, în timpul ședinței, consilierii UDMR și PNL s-au opus realizării acestui eveniment. Doresc să informez cetățenii acestui municipiu că Primăria a făcut toate demersurile și eforturile posibile pentru ca acest eveniment să aibă loc la sfârșitul lunii mai odată cu sărbătorirea celei de-a XX-a ediții a Zilelor Orașului”, a spus Dorel Coica.

Ciprian Bâtea

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts