More  Radu Bud: “ Vrem o relaţie administrativă normală cu Maramureşul!”

  - Advertisement -

  prefect

  Prefectul judeţului Satu Mare, Radu Bud, îşi doreşte o mai bună relaţie administrativă cu conducerea judeţului Maramureş pentru susţinerea unor proiecte comune, arătând că o competiţie dusă între cele două unităţi administrativ-teritoriale nu a condus la lucruri bune.

  Radu Bud a declarat joi, în şedinţa Comisiei de Dialog Social, că vrea o colaborare mai bună cu autorităţile din judeţul Maramureş şi pe linie socială, dar mai ales în ceea ce priveşte dezvoltarea infrastructurii, subliniind că sunt mai multe competiţii între cele două judeţe, cum ar fi cea dintre aeroporturi.

  “Dintr-o ambiţie unilaterală, fiecare ajunge să fie mai vocal în zona guvernamentală, are dreptate, după care se schimbă. În situaţia asta, s-a demonstrat în ultimii ani nu s-a ajuns la un progres real. Aici trebuie lămurite nişte lucruri. Este drumul rapid Satu Mare – Baia Mare care iarăşi l-am preluat în instituţie şi va fi pus pe ordinea de zi a unei viitoare întâlniri între cele două Consilii Judeţene, pe care am demarat-o împreună cu prefectul de Maramureş. Vom aştepta după alegeri, în 5 iunie, după constituirea celor două consilii judeţene, în forma nouă, chiar să ne vedem, să ne întâlnim şi legăturile vor prinde un pic de cheag în acele două consilii judeţene”, a declarat Radu Bud pentru Ştirile Nord Vest TV.

  Fără brazi în jurul „Lupoaicei”
  În cadrul ședinței Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice de la Prefectură, preşedintele Asociaţiei Veteranilor de Război Satu Mare, Nicolae Codreanu, a cerut să fie tăiați acei brazi din jurul statuii afirmând că Lupoaica nu poate fi văzută de către cei care se află la volan pe bulevardul Vasile Lucaciu din cauza copacilor.

  Același lucru l-a solicitat și pentru grupul statuar Glorie Ostașilor Români din municipiul Carei.

  Prefectul Radu Bud s-a arătat a fi de acord cu propunerea făcută de Nicolae Codreanu, însă a cerut formularea unor solicitări în scris pentru ambele obiective, ce vor fi, ulterior, trimise Primăriei Satu Mare, respectiv Primăriei Carei, pentru soluționare.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts